Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Τρεις ομάδες για την 2η θέση

«Διπλό» του Ατρομήτου στην Τούμπα, κατάρρευση για ΠΑΟΚ
«Φωτιά» έβαλε ο Ατρόμητος στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας, μία αγωνιστική πριν από το φινάλε του μίνι πρωταθλήματος.

Με τη νίκη του επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα (1-0) και σε συνδυασμό με το 0-0 ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και στον Αστέρα Τρίπολης, τα παιχνίδια της τελευταίας αγωνιστικής (Κυριακή) αποκτούν τεράστιο ενδιαφέρον καθώς, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος και ΠΑΟΚ θα διεκδικήσουν την 2η θέση στην ειδική βαθμολογία, που θα δώσει στην ομάδα που θα την κατακτήσει το απευθείας εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League.


Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, ο Αστέρας Τρίπολης έχει τον πρώτο λόγο για να τερματίσει πίσω από τον Παναθηναϊκό.

Οι Αρκάδες με το βαθμό που απέσπασαν στο «Απόστολος Νικολαΐδης» κόντρα στον Παναθηναϊκό (0-0 και πρώτη απώλεια βαθμών για τους «πράσινους» στα πλέι οφ) έφτασαν τους 7 βαθμούς, δύο περισσότερους από τον Ατρόμητο, που με την πρώτη του νίκη στο μίνι πρωτάθλημα έχει 5, ενώ ο ΠΑΟΚ παρέμεινε στους 4, με δύο ισοπαλίες σε πέντε παιχνίδια.

Την Κυριακή στις 20:30, ο Αστέρας Τρίπολης θα υποδεχθεί τον ΠΑΟΚ, ενώ ο Ατρόμητος τον Παναθηναϊκό.

Εάν νικήσει ο Αστέρας παίρνει την 2η θέση, ενώ σε περίπτωση ήττας και μη νίκης του Ατρόμητου, οι Θεσσαλονικείς θα πανηγυρίσουν, καθώς θα ισοβαθμίσουν μεν με τον Αστέρα στους 7 βαθμούς, αλλά θα έχουν το πλεονέκτημα μετά την ισοπαλία στο πρώτο ματς της Τούμπας.

Ο Ατρόμητος για να βγει δεύτερος θέλει πάση θυσία ήττα του Αστέρα και να νικήσει τους «πράσινους». Σε τέτοιο ενδεχόμενο θα φτάσει στους 8 βαθμούς, έναντι 7 των ΠΑΟΚ και Αστέρα Τρίπολης.

Στην ισοβαθμία με τους Αρκάδες χάνει την 2η θέση, καθώς ηττήθηκε στην Τρίπολη, ενώ αναδείχθηκε ισόπαλος στο Περιστέρι με το πελοποννησιακό συγκρότημα.

Πολύ μεγάλη σημασία θα έχει και η αποφυγή της 4ης θέσης, καθώς αυτή συνδυάζεται με έναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων στις 16 Ιουλίου (Β΄ προκριματικός Europa League).

 Συνοπτικά το πρόγραμμα των αναμετρήσεων της 5ης αγωνιστικής:

Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης 0-0
ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 0-1

Η βαθμολογία των πλέι οφ (σε 5 αγώνες)

1. Παναθηναϊκός        15 9-0
2. Αστέρας Τρίπολης   7 1-4
3. Ατρόμητος               5 2-4
4. ΠΑΟΚ                      4 1-5

Η επόμενη αγωνιστική (Κυριακή 7/6/2015)

20:30 Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ
20:30 Ατρόμητος-Παναθηναϊκός