Σάββατο 23 Μαΐου 2015

TEΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ: Ο πανίσχυρος και πολυνίκης Ολυμπιακός απέναντι στην πρωτάρα Ξάνθη -Σηκώνει κούπα!

 Ο πανίσχυρος και πολυνίκης Ολυμπιακός απέναντι στην πρωτάρα σε τελικούς Κυπέλλου Ξάνθη, που διεκδικεί τον πρώτο τίτλο της ιστορίας της.
 Τελευταίο παιχνίδι με την Ξάνθη για τη φετινή σεζόν για την ομάδα του Ολυμπιακού και όλοι οι «ερυθρόλευκοι» θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους προκειμένου να κατακτήσουν το Κύπελλο, συνδυάζοντάς το με το πρωτάθλημα (Live στις 20:30/OTE Sport 3). 
 Το απόλυτο κοντράστ στον αποψινό τελικό Κυπέλλου Ελλάδας στο Ολυμπιακό Στάδιο, με τους "ερυθρόλευκους" να στοχεύουν στο 27ο κύπελλο στην 39η συμμετοχή τους σε τελικό και την Ξάνθη να προσπαθεί ως "Σταχτοπούτα" να κάνει την έκπληξη και να αποδείξει πως η ιστορία του Γολιάθ και Δαυίδ μπορεί να επαναληφθεί στο γήπεδο. Σαφέστατα ο Ολυμπιακός προβάλει ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί σε έναν θεσμό που και εδώ ο Ολυμπιακός κυριαρχεί απόλυτα έχοντας παίξει άλλωστε κατά πολύ πάνω απο τους διπλάσιους τελικούς.
Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε με τη χθεσινή προπόνηση στου Ρέντη την προετοιμασία του για τον σημερινό τελικό του Κυπέλλου απέναντι στην Ξάνθη και ο Βίτορ Περέιρα ανακοίνωσε μετά το τέλος της προπόνησης την αποστολή των πρωταθλητών για την αποψινή αναμέτρηση.
Ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού άφησε εκτός τον Ομάρ Ελαμπντελαουί, καθώς ο Νορβηγός αμυντικός της ομάδας του Πειραιά δεν ήταν 100% έτοιμος για τον τελικό κι έτσι ο Περέιρα δεν θέλησε να ρισκάρει. Ο κόουτς των πρωταθλητών Ελλάδας έχει αποφασίσει για την εντεκάδα με την οποία θα παρατάξει τον Ολυμπιακό στον αποψινό τελικό και το πιο πιθανό σενάριο είναι το ακόλουθο: Τερματοφύλακας ο Ρομπέρτο και στο δεξί άκρο της αμυντικής διάταξης των "ερυθρόλευκων" θα παίξει ο Λεάντρο Σαλίνο.
Στο κέντρο της άμυνας θα είναι ο Μποτία με τον Σιόβα, ενώ στο αριστερό άκρο θ' αγωνιστεί ο Μαζουάκου. Ο Περέιρα θα χρησιμοποιήσει δύο αμυντικούς μέσους, τον Εντινγκά και τον Μιλιβόγεβιτς, ενώ μπροστά τους σε ρόλο επιτελικού μέσου θα είναι ο Αλεχάντρο Ντομίνγκες, από τον οποίον περιμένουν πολλά οι Πειραιώτες σε ό,τι αφορά το δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού.
Οι πρωταθλητές θα παραταχθούν στο ΟΑΚΑ με διάταξη 4-2-3-1 και οι δύο παίκτες στα άκρα της επίθεσης θα είναι, όπως φάνηκε απ' τις τελευταίες προπονήσεις, ο Φορτούνης (αριστερά) και ο Ντοσεβί (δεξιά). Βέβαια θα πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι πιθανότητες να είναι στο βασικό σχήμα έχει και ο Μπενίτες παίρνοντας τη θέση του Ντοσεβί. Σε ό,τι αφορά την κορυφή της επίθεσης, είναι δεδομένη η παρουσία του Κώστα Μήτρογλου.
Από τη μεριά της η Ξάνθη αγωνίζεται για πρώτη φορά σε τελικό και όσο να 'ναι, έχει τον δεύτερο λόγο. Και αυτό διότι, πέραν της καλύτερης ομάδας που έχει, ο Ολυμπιακός δεν αντιμετωπίζει ποτέ πρόβλημα σε τελικό με ομάδες από την επαρχία.

Την τελευταία προπόνηση της Ξάνθης στο Ολυμπιακό Στάδιο παρακολούθησε live ο Χρήστος Πανόπουλος. H προπόνηση διήρκεσε 40 λεπτά και ένα διπλό μικρής διάρκειας. Δεν αναμένονται εκπλήξεις στην ενδεκάδα, αν και οι τέσσερις παίκτες διεκδικούν τις δύο θέσεις των ανασταλτικών μέσων (Ομπόντο, Βασιλακάκης, Παπαστεργιανός και Φλίσκας).
O κυπελλούχος παίρνει το καλό εισιτήριο του Europa League και ως εκ τούτου τα ταμεία της ΠΑΕ θα γεμίσουν από τα έσοδα που προσφέρει η UEFA, με το μπόνους για τους ομίλους της συγκεκριμένης διοργάνωσης να είναι από φέτος 2,4 εκατ. ευρώ, χωρίς να υπολογίζουμε τα πριμ βαθμών ή το market pool.
Οι πιθανές συνθέσεις
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Περέιρα): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μποτία, Σιόβα, Μαζουάκου, Εντινγκά, Μιλιβόγεβιτς, Ντοσεβί, Ντομίνγκες, Φορτούνης, Μήτρογλου.
ΞΑΝΘΗ (Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Μπέρτος, Γούτας, Καρυπίδης, Γουάλας, Ομπόντο, Βασιλακάκης, Σολτάνι, Κλέιτον, Λουσέρο, Καπετάνος