Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Στις 6 Ιουνίου η βράβευση των κορυφαίων της Α1 Κορινθίας


Στις 6 Ιουνίου η βράβευση των κορυφαίων της Α1 Κορινθίας
Το Σάββατο 6 Ιουνίου στις εγκαταστάσεις της Νέας Αθλούπολης και ώρα 20:00 θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση που διοργανώνει η ιστοσελιδα apopsi24.gr, για την βράβευση των κορυφαίων της Α1 Κορινθίας, για τη σεζόν 2014-15.
Για 3η σεζόν, προπονητές, αρχηγοί των ομάδων και οι δημοσιογράφοι, ψήφισαν και ανέδειξαν τους κορυφαίους σε κάθε θέση.
Έτσι λοιπόν και φέτος, θα βραβευθούν οι:
Καλύτερος Τερματοφύλακας, καλύτερος Αμυντικός, καλύτερος Μέσος, καλύτερος Επιθετικός, καλύτερος U-21, καλύτερος Προπονητής, καλύτερος Διαιτητής, αλλά και ο MVP του πρωταθλήματος της Α1 Κορινθίας.
Από εκεί και πέρα, θα βραβευθούν οι πρώτοι σκόρερ όλων των κατηγοριών, οι οποίοι είναι:
Α1 Κατηγορία: Μάκης Μυργιώτης (ΑΟ Ζευγολατιού)
Α2 Κατηγορία: Σωτήρης Τσίγκος (Πανσολυγειακός), αν και έχουν απομείνει δύο ακόμα αγωνιστικές, ο επιθετικός του Πανσολυγειακού είναι απίθανο να χάσει την πρωτιά.
Β1 Κατηγορία: Ιωσήφ Μουρατίδης (Σοφικό 2005)
Β2 Κατηγορία: Γιώργος Τσουμάνης (ΠΑΟ Κουταλά)
Το βραβείο της για την κατάκτηση της 1ης θέσης, του πίνακα των σκόρερ στον 5ο όμιλο της Γ' Εθνικής, στο γυναικείο ποδόσφαιρο, θα παραλάβει και η Κωνσταντίνα Γιάννου (Ροδιά Ξυλοκάστρου).
Επίσης θα τιμηθεί η ομάδα του ΑΟ Ζευγολατιού για την κατάκτηση του νταμπλ, αλλά και η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου της Ροδιάς Ξυλοκάστρου, για την άνοδο στη Β’ Εθνική.
Να σημειωθεί ότι θα παραβρεθούν όλοι οι παίκτες και οι παίκτριες των δύο ομάδων, για να παραλάβουν τα τιμητικά τους βραβεία, όπως και άνθρωποι από τις διοικήσεις τους.
Πάμε να δούμε πάλι τις υποψηφιότητες σε όλες τις θέσεις:
Καλύτερος τερματοφύλακας:
Κουρούμαλης Ηλίας (Ελλάς Βέλου), Μητσόπουλος Μάκης (ΑΟ Ζευγολατιού), Ντάσης Πέτρος (Κύψελος)
Καλύτερος αμυντικός:
Η κατηγορία με την μεγαλύτερη αγωνία και την μεγαλύτερη μάχη, ήταν αυτή για τον καλύτερο αμυντικό. Τελικά έξι ποδοσφαιριστές βρέθηκαν να είναι υποψήφιοι (για πρώτη φορά), καθώς ισοψήφησαν και θα παραβρεθούν στην εκδήλωση στις εγκαταστάσεις της Νέας Αθλούπολης, ώστε να αναδειχθεί ο κορυφαίος της κατηγορίας τους.
Το ότι υπήρξαν τελικά αρκετοί φιναλίστ, δείχνει ότι υπάρχουν αρκετοί και καλοί αμυντικοί στην Α1 Κατηγορία, δυσκολεύοντας τους αρμόδιους να καταλήξουν στο τελικό αποτέλεσμα.

1.       Βασιλάρης Θοδωρής (Αστέρας Δερβενίου): Από τις αποκαλύψεις της σεζόν ο νεαρός αμυντικός, ο οποίος ήταν από τους παίκτες που βοήθησαν τα μέγιστα τον Αστέρα Δερβενίου να κάνει μια εξαιρετική πορεία.
2.       Βελέντζας Δημήτρης (ΑΟ Ζευγολατιού): Ο αρχηγός του Ζευγολατιού, επέστρεψε δυνατός, μετά από μια σεζόν στην Α2 Κατηγορία και ήταν από τους στυλοβάτες της άμυνάς του, βοηθώντας την ομάδα του να φτάσει στην κατάκτηση του ντάμπλ.
3.       Βελέντζας Κώστας (Πέλοπας Κιάτου): Ο πολύπειρος αμυντικός, επέστρεψε στη μεγάλη του αγάπη και ειδικά στον δύσκολο πρώτο γύρο, βοήθησε τους «ερυθρόλευκους» να σταθούν και στο δεύτερο μισό, απλά έδειξε ότι όσο και αν περνούν τα χρόνια, γίνεται όλο και καλύτερος και είναι υποψήφιος για 2η φορά, μετά από την περίοδο 2012-13 ως παίκτης του Σπαθοβουνίου.
4.       Παππάς Τάκης (Κόρινθος 2006): Όσο και αν μεγαλώνει, δείχνει να γίνεται όλο και πιο μεστός στο παιχνίδι του κάτι που έδειξε τη φετινή σεζόν, όπου «καθάρισε» πολλά προβλήματα από την άμυνα της Κορίνθου 2006, ενώ όποτε χρειάστηκε χρήστηκε και σκόρερ.
5.       Ρουσλάν Εσμέτοφ (Κύψελος): Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ήταν ο καλύτερος παίκτης της ομάδας του, καθώς όχι μόνο έδωσε πολλές λύσεις στην άμυνά του, αλλά σημείωσε και πάρα πολλά τέρματα για τη θέση του, βοηθώντας τον Κύψελο να παραμείνει στην κατηγορία και να βρεθεί υποψήφιος για 2η συνεχή σεζόν.
6.       Σγούρος Δημήτρης (Παννεμεατικός): Υποψήφιος για τον καλύτερο αμυντικό της Α1 Κατηγορίας, για 3η σεζόν, με τον ποδοσφαιριστή της Νεμέας να έχει κατακτήσει τη σεζόν 2012-13 την 1η θέση. Εξαιρετική σεζόν και η φετινή, βοήθησε την ομάδα του να παραμείνει στην κατηγορία και αξίζει να σημειωθεί, πως αν και οι «βυσσινί» πάλεψαν ως το τέλος για να αποφύγουν τον υποβιβασμό, αλλά παρόλα αυτά ολοκλήρωσαν τη σεζόν έχοντας τη 2η καλύτερη άμυνα στην κατηγορία.
Οι νικητές των προηγούμενων χρόνων:
2012-13
1.       Σγούρος (Παννεμεατικός), 2.       Βελέντζας Κ. (Σπαθοβούνι), 3.       Φραγκάκης (Ολυμπιακός Λουτρακίου)
2013-14
1.       Μαυρέλης Δ. (ΑΟ Λουτράκι), 2.       Σγούρος (Παννεμεατικός), 3.       Ρουσλάν (Κύψελος)

Καλύτερος μέσος:
Μια ακόμα κατηγορία, που υπήρξε μεγάλος ανταγωνισμός ως το τέλος για την ανάδειξη του καλύτερου μέσου της Α1 Κορινθίας, για την περίοδο 2014-15, μετά από την ψηφοφορία που διενεργήθηκε για 3η χρονιά και στην οποία έλαβαν μέρος οι προπονητές, οι αρχηγοί των ομάδων, αλλά και οι δημοσιογράφοι.
Οι υποψήφιοι θα βρεθούν στις εγκαταστάσεις της Νέας Αθλούπολης, ώστε να γίνει η ανάδειξη του νικητή.
Πάμε να δούμε τις υποψηφιότητες, οι οποίες είναι τέσσερις (4), λόγω ισοψηφίας
1.       Αμπαδιωτάκης Κώστας (Κόρινθος 2006 – Κύψελος): Από τους παίκτες που έκαναν εξαιρετικές εμφανίσεις και με τις δύο ομάδες που αγωνίστηκε φέτος. Στην αρχή της σεζόν ήταν στον Κύψελο, όπου μέχρι τον Ιανουάριο βοήθησε τα μέγιστα ώστε να βρίσκεται σε καλή βαθμολογική θέση, ενώ στη συνέχεια πήρε μεταγραφή για την Κόρινθο 2006, στην οποία ήταν από τους πιο σταθερούς, κάνοντας πολύ καλές εμφανίσεις, πετυχαίνοντας και τέρματα, αν και δεν ήταν τελικά αρκετά για να έρθει ο τίτλος του πρωταθλητή.
2.       Κριαράς Μάκης (Παννεμεατικός): Από τους παίκτες που και μόνο η παρουσία τους, δίνουν άλλον αέρα στην ομάδα τους. Ο Παννεμεατικός είχε τα προβληματάκια του και ο Κριαράς ήταν από αυτούς που βοήθησαν να παραμείνει η ομάδα στην κατηγορία, καθώς και οργάνωνε το παιχνίδι, αλλά όταν χρειάστηκε πέτυχε και πολύ κρίσιμα τέρματα. Για 2η φορά συνεχόμενη φορά, υποψήφιος για καλύτερος μέσος, μετά την περσινή περίοδο, ως παίκτης του Ολυμπιακού Λουτρακίου.
3.       Μπαλάφας Παναγιώτης (Τενεάτης Αθικίων): Αν και αμυντικός, τη φετινή σεζόν λόγω της εμπειρίας του, αγωνίστηκε ως αμυντικό χαφ και πραγματοποίησε εντυπωσιακές εμφανίσεις, σημείωσε αρκετά τέρματα και ήταν από τους παίκτες  που έφτασαν τον Τενεάτη Αθικίων στην 3η θέση της βαθμολογίας.
4.       Ντοντάη Μάριος (Πανκαμαριακός): Ο παίκτης στον οποίο οφείλει την φετινή του εξαιρετική πορεία ο Πανκαμαριακός, σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Ο νεαρός μέσος, σημείωσε σημαντικά τέρματα, ενώ μοίρασε και αρκετές ασίστ. Παίκτης που σίγουρα τα επόμενα χρόνια, θα μας κάνει να τον συζητάμε ακόμα περισσότερο, αν συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό.
Οι νικητές των προηγούμενων χρόνων:
2012-13
1.       Μαυρέλης Δ. (ΑΟ Λουτράκι), 2.       Μαρτίνος (Ατρόμητος Χιλιομοδίου), 3.       Γκίμπσον (Σπαθοβούνι)
2013-14
1.       Πέτρου (ΑΟ Λουτράκι), 2.       Μαρτίνος (Παννεμεατικός), 3.       Κριαράς (Ολυμπιακός Λουτρακίου)

Καλύτερος επιθετικός:
Η κατηγορία με το μεγαλύτερο ίσως ενδιαφέρον, καθώς έχει να κάνει με γκολ. Ο λόγος φυσικά για τον καλύτερο επιθετικό της Α1 Κορινθίας, για την περίοδο 2014-15.
Τον νικητή, ανάμεσα στους τέσσερις υποψηφίους που προέκυψαν από την ψηφοφορία, ανάμεσα στους προπονητές, τους αρχηγούς, αλλά και τους δημοσιογράφους, θα τον μάθουμε σε εκδήλωση που θα λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις της Νέας Αθλούπολης.
Πάμε να δούμε λοιπόν τους τέσσερις (4), υποψήφιους λόγω ισοψηφίας:
1.       Αράπογλου Αργύρης (Κόρινθος 2006): Αν και συνήθως αγωνίζεται ως δεξί ή ακόμα και αριστερό χαφ, φέτος προτιμήθηκε ως επιθετικός και μάλιστα τα πήγε περίφημα, πετυχαίνοντας 13 τέρματα, βοηθώντας την ομάδα του να διεκδικήσει τον τίτλο ως το τέλος.
2.       Κάτσικας Χρήστος (Τενεάτης Αθικίων): Ο άνθρωπος που άλλαξε το ρου του Τενεάτη Αθικίων, τον οποίο οδήγησε στην άνετη παραμονή, αλλά και στην εξαιρετικά τιμητική 3η θέση, σημειώνοντας 19 γκολ, ενώ δεν ήταν και λίγες οι ασίστ που προσέφερε στους συμπαίκτες του.
3.       Μυργιώτης Μάκης (ΑΟ Ζευγολατιού): Ο νικητής και των δύο προηγούμενων σεζόν. Μια πραγματική … μηχανή των γκολ, καθώς σημειώνει με ευκολία πάνω από 20 τέρματα, κάθε περίοδο και πιθανότατα, αν δεν είχε τον τραυματισμό που τον άφησε εκτός για ένα μήνα περίπου, θα ξεπερνούσε κατά πολύ τα 23 που πέτυχε και του έδωσαν για 3η συνεχή σεζόν την πρώτη θέση στον πίνακα των σκόρερ.
4.       Πράττος Άρης (Πέλοπας Κιάτου): Επέστρεψε στον Πέλοπα Κιάτου τον Ιανουάριο, μετά τον δανεισμό του στον ΑΟ Λουτράκι και πραγματοποίησε σπουδαίες εμφανίσεις, σημειώνοντας 12 τέρματα, σε σχεδόν έναν γύρο, βοηθώντας τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν πορεία πρωταθλητισμού.
Οι νικητές των προηγούμενων χρόνων:
2012-13
1.       Μυργιώτης (Αστέρας Δερβενίου), 2.       Χρυσαφίδης (ΑΟ Λουτράκι), 3.       Αποστολάκης (ΑΟ Λουτράκι) – Μπασιώτης (Παννεμεατικός)
2013-14
1.       Μυργιώτης (Παννεμεατικός), 2.       Χρυσαφίδης (ΑΟ Λουτράκι), 3.       Αποστολάκης (ΑΟ Λουτράκι) – Κονιδάρης (Κύψελος)

Καλύτερος U-21:
Βουτσινάς Ιωάννης (Κόρινθος 2006), Θεοδωρόπουλος Θανάσης (Ολυμπιακός Λουτρακίου), Πεθαίνος Νίκος (Αστέρας Δερβενίου), Σελλάς Τάσος (Πέλοπας Κιάτου), Χουσελάς Παύλος (Θύελλα Πετρίου)

Καλύτερος προπονητής:
Δουβίκας Γιάννης (ΑΟ Ζευγολατιού), Καρσιώτης Γιώργος (Τενεάτης Αθικίων), Ρέμμας Τάκης (Ολυμπιακός Λουτρακίου)

Καλύτερος διαιτητής:
Δασκαλόπουλος Γιώργος, Κακριδής Ιωάννης, Κακριδής Παναγιώτης, Νεοφυτιάδης Ιωάννης

MVP Α1 Κορινθίας:
 Για 2η σεζόν είναι η συγκεκριμένη κατηγορία στο καλεντάρι της εκδήλωσης και συγκέντρωσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς ο πολυτιμότερος παίκτης του πρωταθλήματος της Α1 Κορινθίας, είναι αυτό που θα περίμενε να ακούσει κανείς.
1.       Κάτσικας Χρήστος (Τενεάτης Αθικίων): Ο άνθρωπος που άλλαξε επίπεδο την ομάδα του Τενεάτη Αθικίων, καθώς με τα γκολ που σημείωσε, αλλά και γενικότερα με τον τρόπο παιχνιδιού του, την έστειλε στην 3η θέση της βαθμολογίας και μάλιστα πετυχαίνοντας και ορισμένες πολύ μεγάλες νίκες.
2.       Μπούκης Μάρκος (ΑΟ Ζευγολατιού): Ο παίκτης που δημιουργούσε επιθετικά ρήγματα στις αντίπαλες άμυνες, καθώς και ως δεκάρι και ως αριστερό χαφ, αλλά και ορισμένες φορές και αριστερό μπακ, βοήθησε την ομάδα του, να φτάσει στην κατάκτηση του ντάμπλ.
3.       Μυργιώτης Μάκης (ΑΟ Ζευγολατιού): Δεν μπορούσε να λείπει ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος από τις υποψηφιότητες για τον πολυτιμότερο παίκτη, με τον Μάκη Μυργιώτη να είναι για 2η χρονιά στην ίδια θέση, καθώς ήταν και την περασμένη περίοδο ως παίκτης του Παννεμεατικού. Ο άνθρωπος που βοήθησε τα μέγιστα ώστε ο ΑΟΖ να κατακτήσει το ντάμπλ.
Οι νικητές των προηγούμενων χρόνων:
2013-14
1.       Μαρτίνος (Παννεμεατικός), 2.       Μυργιώτης (Παννεμεατικός), 3.       Αποστολάκης (ΑΟ Λουτράκι) – Λίλιος (Πέλοπας Κιάτου) – Μαυρέλης Δ. (ΑΟ Λουτράκι)

Υ.Γ. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, η ψηφοφορία αφορά ΜΟΝΟ την Α1 Κορινθίας, οπότε δεν ήταν δυνατόν να βρεθούν σε αυτήν, παίκτες και προπονητές ομάδων που αγωνίζονται είτε στη Γ’ Εθνική, είτε σε Α2, Β1 και Β2.

Πληροφορίες : apopsi24.gr