Σάββατο 23 Μαΐου 2015

ΟΑΕΔ: Τεχνικό λάθος η ανάρτηση των απορρίψεων της κοινωφελούς εργασίας

Σε τεχνικό λάθος του παρόχου αποδίδεται από την Διοίκηση του ΟΑΕΔ η ανάρτηση των αποτελεμάτων και συγκεκριμένα των απορρίψεων που εμφανίστηκαν στις αιτήσεις των αιτούντων ανέργων στην κοινωφελή εργασία.
Η ανάρτηση των απορρίψεων προκάλεσε αναστάτωση σε χιλιάδες ανέργους, καθώς φοβήθηκαν ότι θα έμεναν εκτός προγράμματος χωρίς κανένα λόγο .

Συγκεκριμένα, το τεχνικό λάθος παρουσιάστηκε λόγω προβλήματος στον πάροχο του πληροφοριακού συστήματος με αποτέλεσμα να αναρτηθούν λανθασμένα απορριπτικές ενδείξεις σε χιλιάδες ανέργους που όμως δεν ισχύουν. Έτσι οι άνεργοι που είδαν στην αίτηση τους απόρριψη δεν θα πρέπει να ανησυχούν, πάντα σύμφωνα με την διοίκηση του ΟΑΕΔ, διότι δεν είναι σωστό αποτέλεσμα και δεν σημαίνει ότι δεν θα μοριοδοτηθούν λόγω συμμετοχής τους – όπως ήθελε η ένδειξη – σε αντίστοιχο πρόγραμμα εργασίας.
Ο ΟΑΕΔ, σύμφωνα με την Διοίκηση, καταβάλει κάθε προσπάθεια για να ολοκληρώσει την επεξεργασία όλων των στοιχείων που αφορούν τις 192.571 αιτήσεις που υποβλήθηκαν και να εκδώσει τους προσωρινούς πίνακες μέσα στην επόμενη εβδομάδα.
Για την ανάρτηση των πινάκων και των προσωρινών αποτελεσμάτων από τον ΟΑΕΔ, σύμφωνα με τα δικαιολογητικά, έχει δείξει ενδιαφέρον και το υπουργείο Εργασίας αφού έχει δημιουργηθεί δυσαρέσκεια από χιλιάδες ανέργους για την μεγάλη καθυστέρηση ανάρτησης τους.
Σημειώνεται ότι η διαδικασία υποβολής αιτήσεων ολοκληρώθηκε στις 27 Απριλίου, χωρίς να έχει καταστεί δυνατό μέχρι στιγμής να αναρτηθούν οι προσωρινοί πίνακες. Με δεδομένο ότι στη συνέχεια θα υπάρξει υποβολή ενστάσεων και η απαραίτητη εξέτασή τους, γίνεται αντιληπτό ότι η ανάρτηση των οριστικών πινάκων, από τους οποίους θα προκύψουν οι τελικοί δικαιούχοι, μεταφέρεται όλο και πιο πίσω.

aftodioikisi.gr