Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Μέρκελ-Ολάντ: Οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα πρέπει να επιταχυνθούν - Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί είναι πρόθυμοι να συναντηθούν με τον Αλέξη Τσίπρα στο περιθώριο του Eurogroup


Μέρκελ-Ολάντ: Οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα πρέπει να επιταχυνθούν Πρόθυμοι να συναντηθούν με τον Αλέξη Τσίπρα στο περιθώριο του Eurogroup και να λύσουν τις διαφορές πρόσωπο με πρόσωπο δήλωσαν ότι είναι η Άνγκελα Μέρκελ και ο Φρανσουά Ολάντ, μιλώντας κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου στο Βερολίνο
«Πρέπει να επιταχύνουμε τα πράγματα –η Ελλάδα έχει οικονομικές ανάγκες και έτσι πρέπει να βρεθούν οικονομικοί πόροι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γάλλος Πρόεδρος. Από την πλευρά της, η καγκελάριος της Γερμανίας τόνισε ότι «όλοι ενδιαφερόμαστε ώστε να υπάρξει κάποιο πρόγραμμα μέχρι το τέλος Μαΐου». 

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ είχε δηλώσει ότι το σενάριο να υπάρξει συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων αυτή την εβδομάδα είναι μάλλον απίθανο.  Ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών τόνισε, ταυτόχρονα, ότι το χρέος της Ελλάδας και οι διαπραγματεύσεις θα γίνονταν κατά με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ. 

«Αυτό δεν είναι στην ατζέντα για την Παρασκευή…Πιστεύω ότι είναι απίθανο» ανέφερε ο κ. Ντάισελμπλουμ, μιλώντας στο κανάλι RTL.