Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Η επιστροφή Καραμανλή, η πολιτική αναγέννηση και άλλα από τον "Σύνδεσμο 74"

Η επιστροφή Καραμανλή, η πολιτική αναγέννηση και άλλα από τον `Σύνδεσμο 74`
Το θέατρο Χατζηχρήστου κατέκλυσαν σήμερα το απόγευμα ιστορικά στελέχη της ΝΔ που υπηρέτησαν τον κυβερνητικό και κομματικό μηχανισμό και συμμετέχουν σήμερα στο "Σύνδεσμο 74".
Στο τελικό κείμενο συμπερασμάτων που ψηφίστηκε κατά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης κύριο αίτημα ήταν "ένα ενωτικό συνέδριο ιδεολογικής και πολιτικής αναγέννησης".
http://images.watchit.gr/?h=450&w=600&src=http://www.newsit.gr/files/Image/2015/05/18/syndesmos74-1.jpgΤο παρών έδωσαν μεταξύ άλλων οι κ.κ Γ. Στεφανάκος, Κ. Γριβέας, Α. ΣγαρδέληςΒ. Ηλιοπούλου, Αγγ. Μοσχονάς, Χρ. Αραπίδης, Κ. Κωστούλας, Δ. Μπεχράκης, Μ. Αναγνωστάκης, Κ. Σμυρλής, Αγγ. Μπρατάκος, Αυγ.Βυτζηλαίος, Κ. Πάσχος, Γ. Τρυφωνίδης, ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γ. Παπανικολάου,ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Γ. Οικονόμου κλπ.

"Εμείς δεν ήρθαμε εδώ σήμερα ούτε να φτιάξουμε κόμμα, ούτε να εκλέξουμε αρχηγό. Ήρθαμε να δούμε πως θα βοηθήσουμε στην ανασύνταξη της πατάταξης" τόνισε στην τοποθέτησή της η Πρόεδρος του Συνδέσμου κα Βάδια Ηλιοπούλου.
Ο πρώτος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Δημήτρης Τσίγγουνης πήρε επίσης το λόγο επισημαίνοντας ότι" θεωρώ απαράδεκτο να διαγκωνίζονται μερικοί να πάμε προς την άκρα δεξιά ή την άκρα αριστερα" και συμπλήρωσε: "Η κίνηση αυτή θα πρέπει να ευωδοθεί ως τάση για να προωθήσουμε την ιδεολογία μας".

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του πρώην αντιδημάρχου Αθηναίων Αγγ. Μοσχονά, ο οποίος καταφέρθηκε κατά του περιβάλλοντος του προέδρου της ΝΔ λέγοντας ότι "αφήσαμε την παράταξη στους Μουρούτηδες, Λαζαρίδες και Μπαλτάκους. Καταργήσαμε τη εσωκομματική δημοκρατία". Ενώ υπογράμμισε ότι "η παράταξη πρέπει να ανανεωθεί. Κανένας από εμάς δεν έχει ηγετικές φιλοδοξίες".
"Η παράταξη εχει ιστορία. Οι αρχηγοί που έχαναν εφευγαν" είπε κλείνοντας ο κ. Μοσχονάς.
Χειροκροτήματα απέσπασε ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Δ. Χατζηδάκης όταν κατά την ομιλία του ανέφερε το όνομα του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, λέγοντας ότι "την παράταξη μπορεί να την ενώσει ένας άνθρωπος. Και αυτός που μπορεί να συνεπάρει τον κόσμο είναι ο Κώστας Καραμανλής. Πρέπει όλοι μαζί να του ζητήσουμε να μπει μπροστά. Και αν δεν θέλει να πάμε με λαμπάδες να τον βγάλουμε έξω. Έχει στην καρδιά του τη ΝΔ δεν έφυγε ποτέ από το κόμμα".

Όπως και να έχει πρόκειται για μια εκδήλωση πρωτόγνωρη στα εσωκομματικά "γαλάζια" κομματικά δρώμενα. Χαρακτηριστική είναι η φράση νεότερου στελέχους της ΝΔ που το προηγούμενο διάστημα συμμετείχε στην ομάδα "Πούλιτζερ" το οποίο μιλώντας στο newsit σχολίασε: "Είναι πολύ ενθαρρυντική πρωτοβουλία, καθώς αυτή οι ομμόκεντροι κύκλοι βοηθούν ώστε το μήνυμα για την ανσυγκρότηση της παράταξης να γίνεται πιο δυνατό". 


newwsit.gr