Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Χρίστος Δήμας: Ενημέρωση για την Στυμφαλία και επίσκεψη στο ΚΕΚ Κορινθίας

 











Στην ενημέρωση και συζήτηση για την προστασία και αποκατάσταση της λίμνης Στυμφαλίας στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας συμμετείχε ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας. Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης παρουσιάστηκε η πρόοδος που έχει γίνει στο πρόγραμμα Life Stymfalia αλλά και τα νέα κοπτικά μηχανήματα που θα βοηθήσουν στην μεθοδευμένη κοπή των καλαμιώνων.

Σύμφωνα με τον σχετικό προγραμματισμό, στόχος αποτελεί η συνολική αναβάθμιση της περιοχής (περιβαλλοντική και οικονομική), η προστασία και αποκατάσταση της λίμνης, οι στοχευμένες εκβαθύνσεις, η βελτίωση της κατάστασης των σημαντικών οικοτόπων και η διατήρηση των μοναδικών ειδών που ζουν στη λίμνη και στη γύρω περιοχή, καθώς και η ορθή διαχείριση των υδάτων και των καλαμιώνων. Επίσης εξετάζεται το ενδεχόμενο κατασκευής εργοστασίου για την αξιοποίηση της βιομάζας που θα προκύψει από το κόψιμο των καλαμιών.

Μετά την ενημέρωση πραγματοποιήθηκε και μια σύντομη πρακτική επίδειξη όπου παρουσιάστηκε το νέο κοπτικό μηχάνημα το οποίο αναμένεται σε λίγους μήνες να βρίσκεται σε πλήρη χρήση.  Υπενθυμίζεται ότι το Life Stymfalia είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα το οποίο υλοποιείται με τη συνεισφορά του χρηματοδοτικού μέσου Life + της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με την κοινή δράση του Δήμου Σικυωνίων, του ΟΙΚΟΜ, του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, του ΚΑΠΕ και της Εταιρίας Προστασίας Πρεσπών.

Αργότερα, ο κ. Δήμας βρέθηκε στην Κόρινθο και συγκεκριμένα στο ΚΕΚ Κορινθίας όπου συζήτησε και ενημερώθηκε από την Διοίκηση και τους υπαλλήλους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κέντρο.