Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Πόσο χρόνο χρειάζεται ο Gates για να ξοδέψει την περιουσία του;

Πόσο χρόνο χρειάζεται ο Gates για να ξοδέψει την περιουσία του; 
Κι όμως, η απάντηση ξεπερνά τη φαντασία σας!

H περιουσία του εκατομμυριούχου Bill Gates, ακόμη και αν ο ίδιος ξόδευε περίπου 1 εκατομμύριο δολάρια καθημερινά, όχι μόνο θα έφτανε αλλά και θα περίσσευε για να εξασφαλίσει τη ζωή των δισέγγονών του, σύμφωνα με έρευνα της φιλανθρωπικής οργάνωσης, Oxfam.
Οι 85 πλουσιότεροι δισεκατομμυριούχοι του πλανήτη, μεταξύ των οποίων οι Carlos Slim, Bill Gates και Mark Zuckerberg, έχουν τόσα χρήματα όσα συνολικά έχουν οι 3.5 δισεκατομμύρια φτωχότεροι άνθρωποι του πλανήτη. Η έρευνα της φιλανθρωπικής οργάνωσης υπολόγισε πως από το Μάρτιο του 2013 έως το Μάρτιο του 2014, οι περιουσίες των 85 δισεκατομμυριούχων αυξήθηκαν κατά 540 εκατομμύρια ευρώ.
Μάλιστα αν ο Bill Gates αποφάσιζε να ξοδεύει περίπου 1 εκατομμύριο δολάρια (800.000 ευρώ) την ημέρα, θα χρειαζόταν να περάσουν 218 χρόνια μέχρι να του τελειώσουν τα λεφτά!
Τα αποτελέσματα της έρευνας αποδεικνύουν πως το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών είναι αγεφύρωτο. «O μόνος τρόπος για να βελτιωθεί η κατάσταση (σώζοντας τις ζωές των φτωχών, σταθεροποιώντας τη μεσαία τάξη και προστατεύοντας τη δημοκρατία) είναι να απαιτηθεί απ” τους πλούσιους να πληρώσουν για το κόστος της διακυβέρνησης των χωρών στις οποίες μαζεύουν τις εξωφρενικά μεγάλες περιουσίες τους«, δήλωσε στην Global post, ο Αμερικανός πρώην αξιωματούχος Peter Edelman.

techit.gr