Τρίτη 21 Απριλίου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΣΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ ΑΙΓΙΑΛΟΥ



http://s.kathimerini.gr/resources/2014-04/18s19aigial1-thumb-large.jpgΟ υπεύθυνος του Τομέα Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας κ. Γεώργιος Γεωργαντάς, για την Κ.Υ.Α. που αφορά στις χρήσεις αιγιαλού, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Για ακόμη μια φορά η Κυβέρνηση με την έκδοση της Κ.Υ.Α. σχετικά με την «Απευθείας παραχώρηση, με αντάλλαγμα του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας στους ΟΤΑ» αιφνιδιάζει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και αλλάζει τα δεδομένα στο συγκεκριμένο ζήτημα ενώ ήδη η τουριστική περίοδος έχει ξεκινήσει.
Ειδικότερα, με την εν λόγω Κ.Υ.Α. και χωρίς προηγούμενη διαβούλευση με τους ΟΤΑ  αλλάζει τους κανόνες για την χρήση των παραλιών προσαρμοζόμενη δήθεν στην πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ. Ενώ η απόφαση αυτή του 5ου Τμήματος του ΣτΕ με 5μελή σύνθεση θα τεθεί εκ νέου στην κρίση της 7μελούς σύνθεσης του ιδίου Τμήματος η Κυβέρνηση βιάστηκε να εκδώσει την συγκεκριμένη Κ.Υ.Α. η διάρκεια της οποίας μάλιστα είναι για πρώτη φορά διετής και όχι μονοετής. Έτσι ενώ δεν έχουν κριθεί ακόμα οριστικά από το ΣτΕ τα σχετικά ζητήματα και δεν έχει γίνει καμία διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς, μία από τις ελάχιστες εναπομείνασες παραγωγικές δραστηριότητες στην χώρα, όπως είναι αυτή του τουρισμού, βάλλεται με κίνδυνο να ανατραπούν προγραμματισμοί και πρωτοβουλίες σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή.
Ελπίζουμε η Κυβέρνηση να έρθει σε άμεση  συνεννόηση με τους ΟΤΑ   έτσι ώστε η Κ.Υ.Α. που εκδόθηκε να διαμορφωθεί για αυτή τουλάχιστον την τουριστική περίοδο με τρόπο που να μην εγκλωβίζει την τουριστική επιχειρηματική δραστηριότητα και συγχρόνως να γίνει το επόμενο διάστημα ένας διάλογος με τους εμπλεκόμενους ΟΤΑ ο οποίος θα κινηθεί εντός της αναμενόμενης κρίσης του 7μελούς Τμήματος του ΣτΕ με στόχο την πάγια διευθέτηση του ζητήματος.