Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Οι ΗΠΑ βάζουν στη «μαύρη λίστα» των τρομοκρατών Νίκο Μαζιώτη και Χριστόδουλο Ξηρό

Οι ΗΠΑ βάζουν στη «μαύρη λίστα» των τρομοκρατών Νίκο Μαζιώτη και Χριστόδουλο Ξηρό
Μια ημέρα μετά από τη δήλωση του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Ντέιβιντ Πιρς για τον Σάββα Ξηρό και το σχόλιο του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι ότι οι τρομοκράτες πρέπει να εκτίουν την ποινή τους στη φυλακή, το State Department προχώρησε σε μια αιφνιδιαστική κίνηση προσθέτοντας τον Νίκο Μαζιώτη και τον Χριστόδουλο Ξηρό στη «μαύρη λίστα» των τρομοκρατών.

Η ενόχληση των ΗΠΑ για το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις φυλακές τύπου Γ είναι εμφανής και η τελευταία διπλωματική κίνηση του State Department δείχνει ότι η αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα στις σχέσεις των δύο χωρών.

«Το State Department υπάγει τον Χριστόδουλο Ξηρό και το Νικόλαο Μαζιώτη υπό το εκτελεστικό διάταγμα 13224, το οποίο στοχοποιεί τρομοκράτες και όσους υποστηρίζουν αυτούς ή ενέργειες τρομοκρατίας. Ως αποτέλεσμα αυτού, όλα τα περιουσιακά στοιχεία που έχουν ο Ξηρός και ο Μαζιώτης και βρίσκονται στην αμερικανική δικαιοδοσία παγώνουν. Οι Αμερικανοί πολίτες απαγορεύεται, σε γενικές γραμμές, να έχουν οποιαδήποτε συναλλαγή με τον Ξηρό και τον Μαζιώτη ή προς όφελός τους» αναφέρει η χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του State Department.




e-typos.com