Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Εξιχνιάστηκαν ληστείες και κλοπές που διέπραξαν Ρομά στην Κορινθία | Δύο συλλήψεις Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της ληστείας, της κλοπής και του εμπρησμού

Κόρινθος: Εξιχνιάστηκαν ληστείες και κλοπές που διέπραξαν Ρομά | Δύο συλλήψεις 
Εξιχνιάστηκαν από την ασφάλεια Κορίνθου έξι υποθέσεις ληστειών και είκοσι πέντε περιπτώσεις κλοπών, καθώς και απόπειρες κλοπών, στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, με δράστες δέκα Ρομά από 16 έως 27 ετών, εκ των οποίων συνελήφθησαν ένας 16χρονος και ένας 18χρονος.

Σε βάρος της ομάδας των Ρομά, σχηματίστηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της ληστείας, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής, της κλοπής και του εμπρησμού.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που διεξήχθη, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω με διάφορες συνθέσεις, είχαν διαπράξει έξι ληστείες στο Κιάτο, το Λουτράκι και στην Κόρινθο.

Επίσης, από τις αρχές του προηγούμενου μήνα έως και προχθές, διέπραξαν επτά κλοπές οχημάτων και έξι απόπειρες κλοπής οχημάτων στην Κόρινθο, καθώς και μία κλοπή οχήματος στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας. Επιπρόσθετα, σε μία περίπτωση, προκάλεσαν πυρκαγιά στο όχημα που έκλεψαν, με αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή του.

Ακόμα, προέβησαν τρεις αρπαγές τσαντών, στην Κόρινθο και το Λουτράκι, δύο κλοπές σε οχήματα στην Κόρινθο και το Ξυλόκαστρο, μία κλοπή σε όχημα στον Ισθμό, τρεις κλοπές σε καταστήματα στο Λέχαιο, την Αρχαία Κόρινθο και στην παλαιά εθνική οδό Κορίνθου - Αθηνών, μία κλοπή σε περίπτερο στον Άσσο και μία απόπειρα κλοπής σε περίπτερο στο Μελίσσι Κορινθίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κορίνθου