Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Ιστορική πρόκριση για Ξάνθη! Έκλεισε.. ραντεβού με Ολυμπιακό

Ιστορική πρόκριση για Ξάνθη! Έκλεισε.. ραντεβού με Ολυμπιακό Στον τελικό του Κυπέλλου πέρασε για πρώτη φορά στην ιστορία της η Skoda Ξάνθη, μετά και το 0-0 με τον Ηρακλή στα Πηγάδια (είχε νικήσει στο Καυτανζόγλειο με 1-0).

Οι Ακρίτες βρέθηκαν σε μέτρια βραδιά, ο Γηραιός το... προσπάθησε αλλά όταν έμεινε με δέκα παίκτες -αποβολή Ρομάνο στο 60'- τότε η πρόκριση “έγειρε” προς την μεριά των γηπεδούχων. Η Ξάνθη προσπάθησε με το ξεκίνημα του αγώνα να δείξει πως είναι το “αφεντικό” της αναμέτρησης και να φτάσει σε ένα γκολ που θα “κλείδωνε” από νωρίς την πρόκριση της. Η αναμέτρηση όμως “σημαδεύτηκε” στο πρώτο της δεκάλεπτο από πολλά δυναμικά μαρκαρίσματα, κάτι που έφερε και τρεις κίτρινες κάρτες!

Πάντως, οι Ακρίτες ήταν αυτοί που είχαν τον έλεγχο του ματς και μόλις στο 6' είχαν την πρώτη τους μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ, με τον Καπετάνο να στέλνει -με κεφαλιά- την μπάλα μόλις άουτ. Οι “Γηραιός” έδειξε υπομονή στο παιχνίδι του (σημαντική ήταν η παρουσία του Ρομάνο στο χώρο του κέντρου), από το 25λεπτο ανέβασε... στροφές και στο 36' ο Πασάς ανάγκασε τον Κυριακίδη να αποκρούει ενστικτωδώς, ενώ στο 41' ο πορτιέρε της Ξάνθης δεν αιφνιδιάστηκε από την πορεία της μπάλας στο μακρινό φάουλ του Ρομάνο.

Ο Ηρακλής έδειξε να... πατά καλύτερα και στην επανάληψη, αλλά οι προσπάθειες του δυσκόλεψαν στο 59', όταν ο Ρομάνο είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα από πίσω στο Λουσέρο, αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες. Το γεγονός αυτό αύξησε κατακόρυφα την ένταση στον αγώνα, τόσο εντός αγωνιστικού χώρου, όσο και στις εξέδρες (είχαμε για αρκετά λεπτά διακοπή, μετά από ένταση που υπήρξε από πλευράς των οπαδών του Γηραιού).

Έχοντας αριθμητική υπεροχή, οι Ακρίτες έδειξαν να ελέγχουν το ματς, προσπαθώντας για το γκολ της νίκης. Στα τελευταία λεπτά ο Ηρακλής έκανε την ύστατη προσπάθεια για να βάλει το τέρμα που θα έστελνε το ματς στην παράταση, αλλά η Ξάνθη “ροκάνισε” έξυπνα τον χρόνο και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου με τη νίκη της στο “Καυτανζόγλειο”, αφού στο 94' ο Χουάντερσον έκανε μεγάλη επέμβαση σε κοντινό πλασέ του Κλέιτον
Ξάνθη (Ράζβαν Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Μπέρτος, Γουάλας, Σολτάνι, Λουσέρο, Παπάζογλου, Ομπόντο, Βασιλακάκης, Κλέιτον, Γούτας, Καπετάνος (53’ Ράνος)
Ηρακλής (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Βαλεριάνος, Καρασαλίδης (75’ Σιατραβάνης), Περόνε, Ρομάνο, Πουρτουλίδης, Πασάς, Κυριακίδης, Μπαρτολίνι, Ζιαμπάρης