Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ



Ο Υπεύθυνος του Τομέα Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων της Νέας Δημοκρατίας κ. Λευτέρης Αυγενάκης, αναφορικά με την ανευθυνότητα και τα τεχνάσματα του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Οι επιπολαιότητες και οι άστοχοι χειρισμοί του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων δεν έχουν τελειωμό!
Από πότε η «κατά φήμη» μέχρι στιγμής, νέα Γενική Γραμματέας του ΥΠΟΜΕΔΙ νομιμοποιείται να ασκεί διοίκηση, τη στιγμή που εδώ και τρείς μήνες (!) με ευθύνη της κυβέρνησης δεν έχει υπογραφεί διορισμός της και δεν έχει εκδοθεί το απαιτούμενο ΦΕΚ αρμοδιοτήτων;
Πέραν αυτού, η φαρσοκωμωδία συνεχίζεται, καθότι τρεις μήνες τώρα δεν έχει οριστεί Διοίκηση στην ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε., που οδηγεί σε σωρεία προβλημάτων, καθυστερήσεων και απορροφήσεων.
Αντ’ αυτού ασθμαίνοντας, και για να καλύψει το κενό, η κυβέρνηση προχωρά σε τεχνάσματα για την κάλυψη των κενών του Δ.Σ., αγνοώντας ότι στις ΔΕΚΟ ισχύουν οι νόμοι περί Ανωνύμων Εταιρειών, πλην όσων ρυθμίζονται από τον ειδικό νόμο 3429/2005, παρακάμπτοντας τη Βουλή και την αρμόδια Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.
Καλό θα είναι περισσότερο να κυβερνούν και λιγότερο να μιλούν!