Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΤΗΣ ΟΔΕ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΚΩΣΤΑ ΤΑΣΟΥΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΑΘΕΣΜΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ



http://content-mcdn.feed.gr/filesystem/images/20130626/low/newego_LARGE_t_1101_54216403.JPGΟ Συντονιστής της ΟΔΕ Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Τασούλας, για τα διαθέσιμα των Μετοχικών Ταμείων των Ενόπλων Δυνάμεων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Πριν ακριβώς μια εβδομάδα, σε ενημέρωση της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας διαβεβαίωσε μέλη της Επιτροπής πως τα διαθέσιμα των Μετοχικών Ταμείων των Ενόπλων Δυνάμεων, που σημειωτέον προέρχονται κυρίως από κρατήσεις στους μισθούς των στελεχών, δεν πρόκειται να περιληφθούν στα ποσά που θα δανείσουν αναγκαστικά το Δημόσιο σε εφαρμογή της γνωστής κυβερνητικής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.
Σημερινές αξιόπιστες πληροφορίες μας λένε πως ήδη 104 εκατ. ευρώ προερχόμενα από τα Μετοχικά Ταμεία Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας όδευσαν προς την Τράπεζα της Ελλάδος.
Αν αυτό αληθεύει, τότε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που είχε δεσμευθεί πως θα αποκαθιστούσε άμεσα τις μισθολογικές διαφορές των στελεχών του στρατεύματος, όχι μόνο δεν τηρεί τις δεσμεύσεις της, αλλά θέτει σε μεγάλο κίνδυνο τη ρευστότητα των Μετοχικών Ταμείων, που με τις περιορισμένες παροχές τους στηρίζουν τις συντάξεις των αποστράτων αξιωματικών.
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας καλείται να ενημερώσει τους εν ενεργεία και εν αποστρατεία αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων, αν η κυβέρνηση αφαίρεσε από τα Ταμεία τους τις κρατήσεις τους για να καλύψει τα κενά που η ίδια δημιουργεί στα κρατικά Ταμεία με την άρνησή της να υλοποιήσει τη συμφωνία που υπέγραψε στις 20 Φεβρουαρίου με τους εταίρους και δανειστές μας.