Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Στον τελικό με... γκρίνια ο Ολυμπιακός 1-1 με τον Απόλλωνα - Ακυρώθηκε κανονικό γκολ του Ολυμπιακο

Αγγαρεία, ισοπαλία, πρόκριση! Στον τελικό του Κυπέλλου ο ΟλυμπιακόςΈχοντας παρακαταθήκη το 3-0 του πρώτου αγώνα, ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τον Απόλλωνα στο «Καραϊσκάκη» και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Πλέον οι Πειραιώτες περιμένουν να δουν ποιον εκ των Ξάνθη ή Ηρακλή θα αντιμετωπίσουν με τις δύο ομάδες να παίζουν σε λίγη ώρα στα «Πηγάδια».
Πάντως η ομάδα του Βίτορ Περέιρα που παρατάχθηκε με αρκετές αλλαγές, δεν ικανοποίησε τους περίπου 7-8 χιλιάδες φίλους των Πειραιωτών που βρέθηκαν στο γήπεδο και έτσι σε κάποια σημεία του ματς, αλλά και στο τέλος, δεν έλειψαν οι αποδοκιμασίες.
Να πούμε ότι οι φίλοι των ερυθρόλευκων είχαν αναρτήσει αρκετά πανό με υβριστικό περιεχόμενο κατά του Υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή, ωστόσο μετά από παρέμβαση των ανθρώπων της ομάδας, μετά από κάποια ώρα κατέβηκαν.
Στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή, όμως ο Απόλλωνας κατάφερε να σταθεί καλά και μάλιστα να προηγηθεί λίγο πριν το φινάλε. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν πρώτοι στο 16' με σουτ του Αρσιτς (σημαντική απόκρουση του Ρομπέρτο), με τον Ολυμπιακό να απαντά στις ευκαιρίες στο 18' (με προβολή του Μπενίτς που απέτρψε άθελά του ο… Σιόβας!).
Ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει μια «φλύαρη» υπεροχή και τελικά εκείνος που άνοιξε το σκορ ήταν η «ελαφρά ταξιαρχία» και συγκεκριμένα στο 43'. Ο Άρσιτς έβγαλε πολύ ωραία για τον Ανγκούλο που κινήθηκε από πίσω και με πολύ ωραίο τρόπο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.
Στο Β' μέρος είχαμε μια παρόμοια εικόνα, με την ομάδα του Περέιρα να βρίσκεται συνεχώς στην επίθεση, αλλά να μην καταφέρνει να δημιουργήσει τις πολύ σπουδαίες ευκαιρίες, καθότι οι φιλοξενούμενοι ήταν πολύ καλά στημένοι.
Οι ερυθρόλευκοι απείλησαν στο 50' (σουτ του Μπενίτες), το 53' (σουτ του Μπουχαλάκη) και το 89' (εκτέλεση φάουλ του Τσόρι)

Να πούμε οτι στο 80ο λεπτό ακυρώθηκε γκολ του Ολυμπιακού με τον Ντοσεβί ως οφσάιντ, αλλά όπως αποδείχθηκε, η απόφαση του βοηθού του διαιτητή Τριτσώνη ήταν λανθασμένη. Τον παίκτη των Πειραιωτών κάλυπτε ξεκάθαρα ο Χατζής.
Τελικά οι ερυθρόλευκοι γλίτωσαν την ήττα, καθώς στο 84' ο Φορτούνης έκανε παράλληλη πάσα από τα αριστερά, ο Μπενίτες έκανε την προβολή από κοντά και έτσι έγινε το 1-1.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Περέιρα): Ρομπέρτο, Αυλωνίτης, Μαζουακού, Σιόβας, Σαλίνο, Εντινγκά (72 Φορτούνης), Ντοσεβί, Μπουχαλάκης (62' Φουστέρ), Ντομίνγκες, Χάρα (62' Μιλιβογιεβιτς), Μπενίτες.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Βοσνιάδης): Πίτκας, Βασιλαντωνόπουλος, Λίτσης, Κοτσώνης, Κύργιας, Ηρακλής, Χατζής, Μπαμ Μπαμ (81' Πινέιρο), Φαρινόλα (69' Σουάνης), Άρσιτς (89' Γκόλιας) και ο Ανγκούλο.