Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Ηγουμενίτσα: Συνεχίζουν την εκδρομή τους οι μαθητές μετά την πρόσκρουση του πλοίου στο λιμάνι

 
Ηγουμενίτσα: Συνεχίζουν την εκδρομή τους οι μαθητές μετά την πρόσκρουση του πλοίου στο λιμάνιΜετά την περιπέτεια στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, με την πρόσκρουση στις 10.38 το πρωί κάτω απο αδιευκρίνιστες συνθήκες του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου "Άνω Χώρα 2" στην προβλήτα, οι μαθητές της Β' Λυκείου της Κέρκυρας και οι τέσσερις καθηγητές που τους συνοδεύουν, συνεχίζουν την εκδρομή τους για τη Θεσσαλονίκη.
Κατά την πρόσκρουση, στις 10:45, τραυματίστηκαν ελαφρά 11 άτομα, μεταξύ των οποίων και έξι παιδιά  
Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα μεταξύ των τραυματιών είναι εκτός από τα έξι παιδιά και δύο συνοδοί καθηγητές, που πήγαιναν εκδρομή και οι οποίοι έχουν μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας. Επίσης άλλα τρία άτομα, μία γυναίκα, ένα παιδί και ένας παππούς μαζί με μία καθηγήτρια μεταφέρθηκαν, για προληπτικούς λόγους, στο Νοσοκομείο Φιλιατών, όπου διαπιστώθηκε πως όλοι είναι καλά στην υγεία τους.
Tο φέρρυ μπόουτ «Ανω Χωρα 2», εκτελούσε το δρομολόγιο Κέρκυρα - Ηγουμενίτσαπου προσέκρουσε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, λόγω κακών χειρισμών, μετέφερε  εκατόν ογδόντα επτά επιβάτες, 35 ΙΧ, τρία φορτηγά και τρία λεωφορεία
 Οι πρώτες εκτιμήσεις των Λιμενικών Αρχών πάντως, κάνουν λόγο για μηχανικό πρόβλημα στον καταπέλτη. Σύμφωνα με τον κεντρικό λιμενάρχη Ηγουμενίτσας, Αντώνη Μάζη από την πρόσκρουση έπαθαν ζημιές στο γκαράζ του πλοίου ένα λεωφορείο, 5 οχήματα και δύο μηχανές. .
Από το Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών. Οι πολίτες που θα ταξίδευαν προς Κέρκυρα με το συγκεκριμένο πλοίο, αναχώρησαν τελικά για τον προορισμό τους με το πλοίο Έλενα.
Ο πλοίαρχος αρχικά συνελήφθη από του λιμενικούς και στη συνέχεια, με εντολή εισαγγελέα, αφέθηκε ελεύθερος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ