Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Επιστροφή υπαλλήλων, «μίνι» εθελοντική κινητικότητα – Νέα συνάντηση Κατρούγκαλου – ΑΔΕΔΥ

Νέα συνάντηση με εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ είχε απόψε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γ.Κατρούγκαλος, προκειμένου να προωθηθεί το γρηγορότερο το νομοσχέδιο για την επιστροφή των απολυμένων από το δημόσιο, εξαιτίας μνημονιακών δεσμεύσεων.
Με τους εκπροσώπους των δημοσίων υπαλλήλων, ο κ. Κατρούγκαλος εξέτασε ορισμένα θέματα, όπως το χρονοδιάγραμμα της επιστροφής των υπαλλήλων και τη «μίνι» εθελοντική κινητικότητα, καθώς υπάρχουν μεγάλα κενά σε ορισμένες υπηρεσίες αιχμής, παράλληλα με το προφίλ των εργαζομένων.
Σήμερα, πάντως, ξεκίνησαν εντατικά στο υπουργείο της Βασιλίσσης Σοφίας και οι προετοιμασίες για την «Κάρτα του Πολίτη», που θα αποτελέσει, εκτός των άλλων και βασικό εργαλείο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κάρτα του πολίτη θα αποτελέσει μία πρωτοποριακή μέθοδο ηλεκτρονικής συναλλαγής με το κράτος, καθώς θα μπορεί να αξιοποιηθεί και από όσους βρίσκονται στα όρια της φτώχειας προκειμένου να πραγματοποιούν συναλλαγές για την αγορά τροφίμων ή άλλων αγαθών, στο πλαίσιο των μέτρων που θα υλοποιήσει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
Στην κάρτα αναμένεται να ενσωματωθούν όλα τα στοιχεία του κατόχου της, όπως ο ΑΜΚΑ, ο ΑΦΜ και αριθμός αστυνομικής ταυτότητας.

aftodioikisi.gr