Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Αγωνία μέχρι τέλους γιά τίτλο και σωτηρία γιά 5 στην Α1 Κορινθίας




Tου Βασίλη Λάλου

Ακόμα 6 στροφές αγωνίας για να λήξει το πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας ποδοσφαίρου στην Κορινθία και οι «μάχες» για τίτλο και σωτηρία καλά κρατούν.

Τον τίτλο του Πρωταθλητή  διεκδικούν  ο πρωτοπόρος  με 53 βαθμούς  Α. Ο. Ζευγολατιού και  η Κόρινθος 2006 που ακολουθεί με 51 βαθμούς στη 2η θέση της βαθμολογίας.  
 Και οι δύο ομάδες έχουν ξεφύγει αρκετά από τις ομάδες της Ελλάδας Βέλου, της Θύελλας Πετρίου και του Αστέρα Δερβενίου, και οι αναμένεται να τερματίσουν στη πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος, ξεπερνώντας τους 50 βαθμούς, έκαστη ομάδα.  Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι στην Α1 Κορινθίας  φέτος αγωνίσθηκε και ο ιστορικός  ΠΑΣ Κόρινθος που φαίνεται ότι επέστρεψε πίσω  στα «πέτρινα χρόνια»…

 Η αγωνία λοιπόν στο κατακόρυφο  μέχρι τέλους  για πια από τις δύο προπορευόμενες ομάδες  καταφέρει να κόψει  πρώτη το νήμα πρώτη ξεπερνώντας τους 65 βαθμούς και κατακτήσει το εισιτήριο που οδηγεί σε άνοδο στη Γ΄ Εθνική.  Αλλά ας δούμε το αγωνιστικό πρόγραμμα των  δύο μονομάχων 
( με χοντρά γράμματα οι εκτός έδρας υποχρεώσεις τους.)


A. O. ZΕΥΓΟΛΑTIOY ( 53 β.):  με

ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ,   ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ,   ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ , ΤΕΝΕΑΤΗΣ, ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ .


ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06 ( 51 β.): με

ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ, ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ, ΤΕΝΕΑΤΗΣ, ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΠΕΛΟΠΑΣ, ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ


Mάχη για παραμονή

Εκτός της μάχης για τον τίτλο υπάρχει και η αγωνία για σωτηρία και παραμονή τουλάχιστον για τρείς ομάδες που θα προσπαθήσουν να αποφύγουν τον υποβιβασμό στη Α2 κατηγορία ( μία ομάδα δεν θα τον αποφύγει) στην οποία από την νέα περίοδο θα αγωνίζονται ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου και ο ΑΟ Σπαθοβουνίου καθώς δεν καλύπτεται η βαθμολογική  διαφορά που έχουν από τις υπόλοιπες ομάδες στις 6 εναπομένουσες  αγωνιστικές. 
Οι τρεις ομάδες που μάχονται για σωτηρία και παραμονή στη κατηγορία ( τυχερές οι δύο ) είναι ο Ατρόμητος Χιλιομοδίου με 24 βαθμούς, ο Ολυμπιακός Λουτρακίου με 28 βαθμούς και ο Κύψελος Κορίνθου. Αλλά ας δούμε το αγωνιστικό πρόγραμμα των τριών ομάδων που θα παλέψουν μέχρι τέλους για σωτηρία και οι αναμένεται να κερδίσουν την παραμονή τους συγκεντρώνοντας πάνω από 35 βαθμούς έκαστη( με χοντρά γράμματα οι εκτός έδρας υποχρεώσεις τους.).


ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛ/ΔΙΟΥ ( 24 β.):με

 ΠΕΛΟΠΑΣ, ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ,  ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΟΙ, ΣΦΛ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ , ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ, ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ


ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ (28 β.): με

ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛ/ΣΤΡΟΥ , ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ, ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ, ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΟΙ,  ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ, ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ


ΣΦΛ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (28 β.):

ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ , ΠΕΛΟΠΑΣ , ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ, ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛ., ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΟΙ,  ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ