Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Ο ΟΦΗ «δάγκωσε» τον ΠΑΟΚ που αποχαιρετά το όνειρο του τίτλου - Νίκη στα "χαρτιά " για τον Πανθηναϊκό

Ο ΟΦΗ «δάγκωσε» τον ΠΑΟΚ που αποχαιρετά το όνειρο του τίτλου
Νέα γκέλα που τον απομακρύνει ακόμα περισσότερο από το... όνειρο του πρωταθλήματος για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος γνώρισε βαριά ήττα με 3-1 από τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο για την 22η ημέρα του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας που παρά τα μεγάλα οικονομικά του προβλήματα πήρε βαθειά βαθμολογική ανάσα στην προσπάθεια του για αποφυγή του υποβιβασμού.

Αντίθετα ο ΠΑΟΚ συνέχισε τις τελευταίες κακές εμφανίσεις του και μάλλον χάνει και άλλο έδαφος στο κυνήγι του πρωτοπόρου Ολυμπιακού. Για τους γηπεδούχους σκόραραν οι Τζορτζ στο 11΄ με πλασέ, Λαμπρόπουλος στο 34΄ με πέναλτι και Κουτσιανικούλης στο 82΄ με πλασέ, ενώ μείωσε για τον ΠΑΟΚ ο Παπαδόπουλος στο 52΄.
ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Λόρια, Μπολάκης, Φαζός, Δαμιανάκης, Μονιάκης, Μακρής, Κάλαϊτζιτς, Λαμπρόπουλος, Κουτσιανικούλης, Ροβίθης (67΄ Μερεμπασβίλι), Τζορτζ (73΄ Μαραθιανός).
ΠΑΟΚ (Άγγελος Αναστασιάδης):
Γλύκος, Κωνσταντινίδης (59΄ Κίτσιου), Σκόνδρας, Κατσικάς, Ρικάρντο Κόστα, Γκολάσα (82΄ Κουλούρης), Μαντούρο (45΄ Τζανδάρης), Παπαδόπουλος, Περέιρα, Μακ, Νομπόα.

*Το... 22 του ταίριαξε “γάντι” του Παναθηναϊκού! Στην 22η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας πέρασε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, στην οποία είχε βρεθεί για τελευταία φορά από τις 22 Απριλίου του του 2012. Τότε είχε παιχτεί η τελευταία αγωνιστική της σεζόν 2011-2012.
Οι “πράσινοι” μάλιστα “καθάρισαν” την αγωνιστική άνευ αγώνος, καθώς ήταν προγραμματισμένο να αντιμετωπίσουν τη Νίκη Βόλου, η οποία αποβλήθηκε από το πρωτάθλημα. Ετσι, πήραν το παιχνίδι και τους τρεις βαθμούς “χαρτιά” και σε συνδυασμό με την ήττα του ΠΑΟΚ από τον ΟΦΗ “σκαρφάλωσαν” στη δεύτερη θέση, όπου... συγκατοικούν με τον “Δικέφαλο του Βορρά”.
Μάλιστα είναι η πρώτη φορά επί Αλαφούζου που το “τριφύλλι” βρίσκεται στη δεύτερη φορά της βαθμολογίας.

*Ο ΠΑΣ Γιάννινα νίκησε εύκολα 4-1 τη Βέροια Για τους γηπεδούχους σκόραραν οι Τσουκαλάς (8'), Μανιάς (15') και Τζημόπουλος (18', 36') ενώ το γκολ της τιμής για την «βασίλισσα του βορρά» σημείωσε ο Βεργώνης στο 45'.

*Ο Πανιώνιος έφυγε στεγνός και με βαθμό από τα Πηγάδια με σημαντικό βαθμό στη μάχη που δίνει για να απομακρυνθεί από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας καθώς απέσπασε ισοπαλία από τη Ξάνθη, με σκορ 1-1.  Οι «κυανέρυθροι» προηγήθηκαν στο 12΄ με το Μπακασέτα, αλλά δύο λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου ο Καπετάνος διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

*Νωρίτερα, ο Παναιτωλικός συνέτριψε  με 4 - 0 τον Εργοτέλη και συνεχίζει να... βλέπει Ευρώπη.
Με δύο τέρματα στο πρώτο 45λεπτο και άλλα δύο στο δεύτερο, η ομάδα του Αγρινίου επικράτησε 4-0 του Εργοτέλη στο πλαίσιο της 22ης ημέρας για την Σούπερ Λίγκα και πλέον βρίσκεται στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 38 βαθμούς. Τα τέρματα των νικητών σημείωσαν οι Φωτάκης (19`), Άλβες (42` και 93΄) και Κάπελ (64`).

* Χωρίς γκολ έληξε το ματς της Κέρκυρα με τον Λεβαδειακό , το οποίο έγινε σε πολύ κακό αγωνιστικό χώρο.

*  Η αυλαία πέφτει την Πέμπτη με τον αγώνα Πανθρακιός - Καλλονή (19:30).