Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Ο Αστέρας πήρε δύσκολα το «τρίποντο» κόντρα στον Πλατανιά

Ο Αστέρας πήρε δύσκολα το «τρίποντο» κόντρα στον Πλατανιά
 
Με γκολ του Ματίας Ιγκλέσιας στο 60ό λεπτό, ο Αστέρας Τρίπολης επιβλήθηκε 1-0 του Πλατανιά στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ.

Ο Αστέρας ήταν πιο κινητικός στο πρώτο μέρος, αλλά καθόλου ουσιαστικός στην τελική προσπάθεια. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν με κάποια σουτ να απειλήσουν την εστία του Ολιμπά, χωρίς, όμως, κάποια από αυτά να βρει στόχο.

Οι Κρητικοί με σωστή αμυντική τακτική έκλεισαν τους διαδρόμους προς την περιοχή τους κι από κει και πέρα επιδίωξαν με αντεπιθέσεις να κάνουν τη ζημιά. Σε μία από αυτές, μάλιστα, στο 43΄ «άγγιξαν» το γκολ με την κεφαλιά του Ιτούα να περνάει ελάχιστα άουτ, μετά τη λάθος συνεννόηση των Κοσίσκι-Σανκαρέ.

Όπως και στο πρώτο μέρος, έτσι και στο δεύτερο, οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, απείλησαν στο 47΄ με την κεφαλιά του Μπαράλες και στο 60΄ πήραν το προβάδισμα. Από την λανθασμένη αντίδραση του Ολιμπά στο μακρινό φάουλ του Μάσα, η μπάλα στρώθηκε στον Ιγκλέσιας, ο οποίος σχεδόν πάνω στη γραμμή απλά την έσπρωξε στα δίχτυα (1-0).
Στην μοναδική επικίνδυνη φάση του Πλατανιά στο β΄ ημίχρονο, ο Κοσίσκι απέκρουσε δύσκολα το απευθείας φάουλ του Τόρες στο 68΄.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στ.Βεργέτης): Κοσίσκι, Λούι, Τσοκάνης, Γκοϊαν, Σανκαρέ, Μουνάφο, Ιγκλέσιας, Μάσα, Μπαράλες (89΄ Ζησόπουλος), Ρόλε (58΄ Πάρα), Γιαννιώτας (77΄ Τορμένα).
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γ.Χριστόπουλος): Ολιμπά, Ζαραδούκας (75΄ Μιλούνοβιτς), Μαχλελής (67΄ Τετέ), Ιτούα, Κουλιμπαλί, Μενδρινός, Δημήτρης, Μαχαμάτ, Τόρες, Κάσιο (56΄ Τσουράκης), Αγκιλέρα.