Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Η Νάπολη της Πελοποννήσου-Ρεπορτάζ του airetos.gr στην Τρίπολη

Το διαβάζαμε και το ακούγαμε τα τελευταία δύο χρόνια για το πρόβλημα των σκουπιδιών στην Τρίπολη και δεν το πιστεύαμε. Διαβάζαμε δηλώσεις του Δημάρχου Τρίπολης, του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου καθώς και τις προσπάθειες της Ρένας Δούρου να μη δεχθεί τα σκουπίδια της πόλης στον ΧΥΤΑ Φυλής. Αρκούσε μία νυχτερινή έξοδος το περασμένο Σάββατο στη γεμάτη ζωή κατά τα άλλα πρωτεύουσα της Αρκαδίας για να μας πείσει για τη σοβαρότητα του θέματος.


Μπαίνοντας στην πόλη από την πρώτη πλατεία πάνω από τις γραμμές του τραίνου ήρθαμε αμέσως σε επαφή όπως θα βλέπετε στη φωτογραφία με την πραγματικότητα.

Στη συνέχεια προσεγγίζοντας στην πλατεία όπου είναι το κτίριο όπου στεγάζεται η ΠΕ Αρκαδίας το θέαμα ήταν διαφορετικό καθώς ο κάδος μπροστά από την είσοδο ήταν άδειος και τίποτα δεν μας προετοίμαζε για την επόμενη εικόνα.
Πίσω από το κτίριο της Περιφέρειας στο στενό δρομάκι υψώνονταν 2 μέτρα τουλάχιστον και 30 εώς 40 μέτρα μήκος τεράστιοι όγκοι σκουπιδιών.


Το ίδιο και στο επόμενο στενό όπου αυτοκίνητα και πεζοί προσπαθούσαν να κινηθούν μέσα στη νύχτα.

Αν συνδυάσει κανείς τη βροχή με τον δυνατό αέρα και την αφρικάνικη σκόνη τότε μπορείτε να φανταστείτε ένα συνδυασμό όπου όλα τα στοιχεία για τα περιβάλλον είναι αρνητικά εώς απελπιστικά.

Από εδώ και πέρα λοιπόν δεν είναι θέμα αρμοδιοτήτων για το ποιος θα δώσει λύση , είναι επιτακτική ανάγκη, καθώς οι κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία έχουν φτάσει στο κόκκινο.

Ούτε διαβούλευση μπορεί να γίνει σε βάθος χρόνου, ούτε και το πολιτικό προσωπικό μπορεί να κρύβεται και να πετάει το μπαλάκι αλλού.
-
airetos.gr