Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ Ι. ΝΑΟ ΑΠ. ΠΑΥΛΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 1η ΜΑΡΤΙΟΥ 2015 ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΕΚΟΙΜΗΜΕΝΩΝ ΑΡΧΙΕΡΕΩΝ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ.

 















Γίνεται γνωστό ότι την Κυριακή 1η Μαρτίου, Α’ Κυριακή των Νηστειών, η Εκκλησία μας εορτάζει την επέτειο της αναστηλώσεως των Ιερών Εικόνων το έτος 843 μ. Χ., την οποία, εξ αφορμής του ως άνω γεγονότος, ονομάζει ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ. Η τοπική μας Εκκλησία, όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος, θα εορτάσει πανηγυρικά αυτήν την επέτειο, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο, με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Ιερά Λιτάνευση των αγίων Εικόνων, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου.
 Κατά το πρότυπο του εορτασμού της Κυριακής της Ορθοδοξίας στην Αθήνα, στον οποίο παρίσταται η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας πλαισιωμένος από τις Πολιτικές, Στρατιωτικές και άλλες Αρχές καλούνται εκτός από τον φιλόχριστο Λαό και οι Αρχές του Τόπου μας, προκειμένου ως μέλη της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας να προσευχηθούν αλλά και να εκδηλώσουν τον σεβασμό, την τιμή και την ακλινή παραμονή στο «πατροπαράδοτο σέβας», το οποίο επέλεξαν και βίωσαν οι πατέρες μας και αποτελεί την πυξίδα για τις ορθές και γνήσιες Ελληνικές τοποθετήσεις και επιλογές μας, ώστε να έχουμε συνέχεια και στην Ευρώπη και στην Οικουμένη ως Λαός και ως Έθνος. Σύμφωνα λοιπόν με τα ανωτέρω καθιερωμένα, ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Πελοπίδας Καλλίρης θα απαγγείλει τιμητικά το Σύμβολο της Πίστεως («Πιστεύω») ο δε Δήμαρχος Κορινθίων κ. Αλέξανδρος Πνευματικός την Κυριακή Προσευχή («Πάτερ ημών»).
 Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη Λιτάνευση των αγίων Εικόνων και θα τελεσθεί Αρχιερατικό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών πάντων των αοιδίμων Αρχιερέων των Αρχιερατευσάντων  στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου ως και των Μεγάλων Ευεργετών της.
Καλούνται οι ευσεβείς Ορθόδοξοι Χριστιανοί σε Παγκορινθιακή συμπροσευχή δηλώνοντας, δι᾿ αυτού του τρόπου, ότι οι Έλληνες Ορθόδοξοι εμμένουμε στα Πάτρια, που με το αίμα τους και τις θυσίες τους μας κληροδότησαν οι Άγιοι Ομολογητές της Πίστεώς μας και οι Πατέρες μας, προκειμένου με την χάρη του Κυρίου μας να αναστηλωθεί και εντός μας η «εν ημίν ελπίς» (πρβλ. Α’ Πετρ. γ’, 15).

imkorinthou.org