Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΕΚΟΣ : ΕΝΑΣ ΣΥΝΕΠΗΣ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ



Ένας σεμνός και συνεπής αγωνιστής μέσα στο πολιτικό χώρο και θα είναι και σε αυτές τις εκλογές υποψήφιος Βουλευτής του Κινήματος στο νομό Κορινθίας
Ο Ευρωστινιώτης Οικονομολόγος Γιώργος Γκέκος έχει μια σπουδαία πολιτική αλλά και επιστημονική παρουσία  την οποία θα έχετε την ευκαιρία να διαβάσετε στο βιογραφικό του που φιλοξενούμε παρακάτω.
Ως οικονομολόγος έχει μια αξιοζήλευτη επαγγελματική διαδρομή. Ως ενεργός πολίτης έχει επίσης μια σπουδαία πορεία στα κοινά ,στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Ευρωστίνη . Άνθρωπος με ιδιαίτερες ευαισθησίες στο περιβάλλον και τον πολιτισμό.
Είναι ο άνθρωπος που θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε ως «παλαιοπασόκο» και όχι ως «παλιοπασόκο»

Αποτελεί πραγματικά τιμή για το ιστορικό ΠΑΣΟΚ και για τους χιλιάδες Κορίνθιους που το στήριξαν επί 40 χρόνια , ότι μέσα στο ψηφοδέλτιο αυτών των εκλογών συμπεριλαμβάνεται ο Γιώργος Γκέκος.
Με τις γνώσεις του οικονομολόγου αλλά και του έντιμου πολιτικού ο Γιώργος Γκέκος διερωτάται –πάντα με στοιχεία- για μια σκληρή πραγματικότητα.
Για τις άμεσες οικονομικές υποχρεώσεις της χώρας μας μέσα στο 2015 που ανέρχονται στα 22 δις;
Όταν μάλιστα όπως τονίζει στο σχετικό άρθρο του που δημοσιεύουμε ο Γιώργος Γκέκος «η χώρα μας λόγω εκλογικής και πολιτικής αβεβαιότητας, έχει ήδη χάσει τουλάχιστον ένα τετράμηνο ανάπτυξης και επενδυτικού ενδιαφέροντος καθώς και υστέρηση εσόδων (περίπου στα 3,9 δισ.)»
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΕΚΟΣ - “Που θα βρεθούν τα λεφτά;
άρθρο  του Γιώργου Γκέκου , υποψήφιου στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Κορινθίας

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΕΚΟΣ - “Που θα βρεθούν τα λεφτά”;

Η νέα κυβέρνηση, όποια και αν είναι, θα έχει να αντιμετωπίσει ένα δυνητικά μεγάλο βραχυπρόθεσμο χρηματοδοτικό κίνδυνο, καθώς το «δίχτυ ασφαλείας» λήγει στα τέλη Φεβρουαρίου και οι ειδικοί όροι υπό τους οποίους η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα παρέχει ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες είναι πολύ πιθανό να παύσουν.
Πού θα βρει μια ενδεχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και μόνο για το 2015 τα 22 δισ. που χρειάζεται η χώρα για να πληρωθούν χρεολύσια και τόκοι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΟΔΔΗΧ,  συν τα 11,5 δισ. του «προγράμματος ΣΥΡΙΖΑ» τα 7,2 δισ. της δόσης του Δεκεμβρίου που δεν θα πάρει αφού ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ενδιαφέρεται να ολοκληρωθεί η τρέχουσα αξιολόγηση συν τα 2 δισ που δεν θα εισπραχθούν από την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ;
Μιλάμε για 43 δισ.! Τα οποία ουδείς ενδιαφέρεται να μας πει πού θα βρεθούν. Υπενθυμίζω ότι το έλλειμμα του 2009 ήταν 36 δισ. για το οποίο η χώρα οδηγήθηκε σε χρεοκοπία και Μνημόνιο.
Τα δισεκατομμύρια που λείπουν μπορεί να βρεθούν μόνο με τρεις τρόπους :
Πρώτον, από τις διεθνείς αγορές και με συνέχιση του δικτύου ασφάλειας των δανειστών - πράγμα που προϋποθέτει συμφωνία με τους δανειστές δηλαδή την προτεινόμενη πιστωτική γραμμή στήριξης.
Δεύτερον, από τους ίδιους τους δανειστές με νέο μνημόνιο - πράγμα που επίσης προϋποθέτει συμφωνία μαζί τους αλλά και νέα λιτότητα.
Τρίτον, από τις τσέπες των Ελλήνων - είτε με έκτακτες εισφορές και φόρους είτε μέσα από τις καταθέσεις τους.
 Όποιος λοιπόν δεν θέλει τους Έλληνες σε χειρότερη μοίρα το 2015 θα πρέπει να τα βρει με τους δανειστές. Είτε για να δώσουν κάτι, είτε για να εγγυηθούν την έξοδο στις αγορές, είτε και για τα δυο.
Επιπλέον,  η χώρα, λόγω εκλογικής και πολιτικής αβεβαιότητας, έχει ήδη χάσει τουλάχιστον ένα τετράμηνο ανάπτυξης και επενδυτικού ενδιαφέροντος καθώς και υστέρηση εσόδων (περίπου στα 3,9 δισ.), κάτι που όχι μόνο υπονομεύει την ανάκαμψη εντός του 2015 αλλά και απαιτεί τάχιστα Κυβέρνηση Εθνικής Ευθύνης, Εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης και σχέδιο ανασυγκρότησης που μόνο το ΠΑΣΟΚ σταθερά, επίμονα και με ψηλά την ευθύνη προτείνει από το 2012.

 
sfedona.gr