Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Άννα Ασημακοπούλου: Χυδαίο το εμπόριο ελπίδας από τον ΣΥΡΙΖΑ

Άννα ΑσημακοπούλουΓια «χυδαίο εμπόριο ελπίδας» κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ η υποψήφια της ΝΔ στη Β΄Αθηνών Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Επιστρέφει τις αιτιάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί κινδυνολογίας, μιλά για «κρυφή ατζέντα» του ΣΥΡΙΖΑ στα θέματα της φορολογίας, των καταθέσεων, των επιχειρήσεων και των επενδύσεων και υποστηρίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας λέει ψέματα. Παράλληλα, εξηγεί γιατί οι πολίτες πρέπει να εμπιστευτούν τη ΝΔ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και στέλνει το δικό της μήνυμα στο ψηφοφόρους της Β΄ Αθηνών.

Κυρία Ασημακοπούλου, δεν μπορώ να μην ξεκινήσω από τα θέματα της οικονομίας και την αντιπαράθεση της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ. Από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σας κατηγορούν ότι κινδυνολογείτε, ότι μιλάτε για σενάρια εξόδου από το ευρώ και χρεοκοπία. Τι τους απαντάτε;

Αν είναι κινδυνολογία να λες στους πολίτες αυτής της χώρας -που τόσα χρόνια έχουν κάνει τόσο επώδυνες θυσίες- ποια είναι η αλήθεια και ποιο είναι το ψέμα, τι είναι λαϊκισμός και τι πολιτική ευθύνης, τότε ναι, επιτρέπουμε στην αξιωματική αντιπολίτευση να μας κατηγορεί ότι κινδυνολογούμε.

Στα σοβαρά τώρα, δεν πληρώνουμε όλοι οι Έλληνες πολιτικές του τύπου «λεφτά υπάρχουν»; Και δεν μιλώ καν για μνήμες, αλλά για ανοιχτές πληγές που ακόμη μας πονάνε. Είναι, ή δεν είναι επικίνδυνο, να μοιράζεις λεφτά που δεν έχεις σε όλους, να υπόσχεσαι αυξήσεις και προσλήψεις στο δημόσιο και ταυτόχρονα να λες ότι θα επιβάλεις στις αγορές και στους εταίρους μας το κούρεμα του χρέους και τη χρηματοδότηση της χώρας; Το ευρώ έχει κανόνες, αν λες ότι δεν θα τηρήσεις καμία δέσμευση δεν αναλαμβάνεις και την ευθύνη οι άλλοι να μην το αποδεχτούν; Ποιος κινδυνολογεί και ποιος παίζει με τον κίνδυνο, νομίζω πως είναι προφανές. Και το χειρότερο, ποιός παίζει με τις αγωνίες και τον πόνο των πιο αδύναμων Ελλήνων κάνοντας χυδαίο εμπόριο «ελπίδας».

Ο Αλέξης Τσίπρας, πάντως, δήλωσε ότι δεν προτίθεται να κάνει μονομερείς ενέργειες. Είπε μάλιστα ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν του ευρώ. Γιατί, κατά την άποψή σας, δεν πρέπει να τον πιστέψει ο ελληνικός λαός;

Ο κ. Τσίπρας άλλες φορές δηλώνει ότι δεν θα κάνει μονομερείς ενέργειες, άλλες ότι δεν θα κάνει καμιά θυσία για το ευρώ και άλλες ότι δεν θα πληρώσει τα ομόλογα. Δηλαδή ότι δεν θα τηρήσει τους διεθνείς κανόνες και οι εταίροι θα συνεχίσουν να μας δανείζουν σαν να μην συμβαίνει τίποτε. Αυτά, επιτρέψτε μου, δεν είναι σοβαρές πολιτικές. Ο κ. Τσίπρας αλλάζει τις απόψεις του ανάλογα με το κοινό στο οποίο απευθύνεται. Προσέξτε, όμως, οι προεκλογικές υποσχέσεις είναι εύκολες. Η επόμενη μέρα, όμως, και μάλιστα όταν έχεις υποσχεθεί τόσα πολλά και ανεφάρμοστα δεν μπορεί παρά να επιφέρει περισσότερα δεινά. Τα θαύματα λέει ο λαός μας κρατούν τρεις μέρες, οι τραγωδίες όμως πολύ περισσότερο. Ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ ξεδιπλώνει την κρυφή του ατζέντα για τη φορολογία, τις καταθέσεις, τις επιχειρήσεις και τις επενδύσεις. Ο ελληνικός λαός δεν θα πιστέψει τον κ. Τσίπρα για έναν και μόνο λόγο, γιατί απλά λέει ψέματα.

Και γιατί να εμπιστευτεί τη ΝΔ, όταν παρά τη βελτίωση ορισμένων οικονομικών δεικτών, πολλοί άνθρωποι τα βγάζουν δύσκολα πέρα;

Για να αρχίσουν οι άνθρωποι να βλέπουν την οικονομική τους κατάσταση να βελτιώνεται, έπρεπε πρώτα από όλα η χώρα να σταθεί στα πόδια της και να αρχίσει να ανακάμπτει. Πώς αλλιώς θα γινόταν, με δανεικά που δεν μας έδιναν; Έπειτα από πολλές δεκαετίες η Ελλάδα έπαψε να παράγει ελλείμματα και έτσι το 2015 θα είναι χρονιά ανάπτυξης για τη χώρα, κάτι που προβλέπεται από την ΕΕ και όλους τους διεθνείς οργανισμούς. Ως εκ τούτου, σιγά σιγά και με σταθερά βήματα, όλοι μας θα δούμε το βιοτικό επίπεδο να βελτιώνεται και την ανεργία να μειώνεται. Μόνο που αυτό που θέλουμε είναι να επιτευχθεί σε στέρεες και πάνω από όλα αληθινές βάσεις. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε η πατρίδα μας να ξαναβρεθεί στην ανάγκη των δανειστών της. Αυτό είναι το εθνικό μας στοίχημα και οφείλουμε να το κερδίσουμε προς χάριν των επόμενων γενιών. Κάθε άλλη λογική θα φέρει νέα μνημόνια.

Και αν η τρόικα ζητήσει ξανά νέες μειώσεις στις συντάξεις και τους μισθούς και δεν κάνει πίσω, προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση και να περάσουμε στην επόμενη φάση, όπως έχει περιγράψει ο πρωθυπουργός, τι θα κάνετε;

Δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση. Και ξέρετε γιατί; Όχι γιατί το λέμε, αλλά επειδή καταφέραμε να έχουμε για πρώτη φορά ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, επειδή πετύχαμε έναν χρόνο νωρίτερα τους στόχους του μνημονίου και τώρα συζητάμε την επόμενη μέρα με τους εταίρους μας. Είναι οι θυσίες των Ελλήνων, που μας επιτρέπουν να λέμε «ναι» στις μεταρρυθμίσεις και «όχι» σε άλλα μέτρα εισπρακτικού χαρακτήρα. Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο.

Οι δημοσκοπήσεις, πάντως, δείχνουν σταθερά εδώ και μήνες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το προβάδισμα. Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι είναι εφικτή η ανατροπή και η δική σας νίκη στις εκλογές;

Οι δημοσκοπήσεις δεν έβγαλαν ποτέ κυβέρνηση. Ναι, δημιουργούν ένα κλίμα, αλλά ο ελληνικός λαός έχει αποδείξει ουκ ολίγες φορές ότι όταν φτάνει η ώρα της ευθύνης συντάσσεται με τη λογική, τη σοβαρότητα και τον ρεαλισμό και όχι με τον λαϊκισμό. Αυτό πιστεύω ότι θα κάνει και στις 25 Ιανουαρίου. Και δεν θα είναι η πρώτη φορά που γίνεται μια τέτοια ανατροπή. Ο Έλληνας θα επιλέξει τη Νέα Δημοκρατία, όχι γιατί φοβάται, αλλά γιατί πιστεύει ακράδαντα ότι είναι η μόνη σοβαρή λύση για την επόμενη ημέρα.

 Εσείς θα είστε υποψήφια αυτή τη φορά στη Β΄ Αθηνών. Είναι η μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια. Ποιο μήνυμα θέλετε να στείλετε στους πιθανούς ψηφοφόρους σας;

Θέλω να τους πω αυτό που ήδη ξέρουν: πληρώσαμε πολύ ακριβά ανεύθυνες πολιτικές και πολιτικούς. Δεν θα διαφωνήσω, επίσης, μαζί τους πως τη μεγαλύτερη ευθύνη τη φέρουν εκείνοι που βάζουν τους κανόνες. Η κρίση μάς δίδαξε όλους πολλά, ακόμη κι εκείνους που ήταν άδικο να πάρουν ένα τόσο σκληρό μάθημα. Τώρα όμως όλοι ξέρουμε. Και τι έγινε, και τι πρέπει να αλλάξει, και τι δεν πρέπει να ξανασυμβεί. Είναι η ώρα της καρδιάς και του μυαλού και όχι της οργής.

Στη ζωή μου, σε όποιον χώρο κι αν δραστηριοποιήθηκα - στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και την κεντρική πολιτική- έμαθα να δουλεύω σκληρά, να μάχομαι και να επιδιώκω να κρίνομαι από τα αποτελέσματα που φέρνω. Με αυτό το μέτρο και με αυτή τη δέσμευση, ζητώ την εμπιστοσύνη των πολιτών της Β΄ Αθηνών. Με αυτό το μέτρο θέλω να πορεύεται η Ελλάδα που ονειρεύομαι και μας αξίζει.

 Πηγή:www.capital.gr


Πηγή:www.capital.gr