Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Σπυρίδων Β. Κανελλόπουλος: O ανθρωπος που οργάνωσε στην Ελλάδα την δίωξη των ναρκωτικών.


Την Παραμονή των Χριστουγέννων , συμπληρώνεται ένας χρόνος , από την ημέρα (24 Δεκεμβρίου 2013) , που "έφυγε" από τη ζωή, ο εκ Χελυδορέου Κορινθίας , Νομικός Σπυρίδων Β. Κανελλόπουλος , ο άνθρωπος που οργάνωσε στην Ελλάδα την δίωξη των ναρκωτικών.
Ο υιός του εκλιπόντα Σπύριδωνα Κανελλόπουλου , Βασίλειος, τιμώντας την  απώλεια του , μας απέστειλε ένα σύντομο ιστορικό της πορείας του πατέρα του , και κάποιες σημαντικές φωτογραφίες του , που έχει στην κατοχή του και το οποίο σας παραθέτουμε:

Στο σημείωμά του αυτό ο Βασίλειος Σ. Κανελλόπουλος αναφέρει:

"Θα ήθελα να τιμήσω τον πατέρα μου , διότι τον έχασα στις 24/12/2013, και η απώλεια του είναι δυσβάστακτη .
Ένα σύντομο ιστορικό της πορείας του πατέρα μου (Σπυρίδων Κανελλόπουλος)
Γεννήθηκε στο Χελυδόριον – Δερβένι Κορινθίας το 1921, Πτυχιούχος της Νομικής σχολής Αθηνών , μετά την αποφοίτηση διατέλεσε Δικηγόρος (για μικρό χρονικό διάστημα) και στη συνέχεια διορίσθηκε στο Υπουργείο των οικονομικών (κεντρικός Υπάλληλος).


Το απόγειο της σταδιοδρομίας του στο Υπουργείο των οικονομικών ήταν όταν ανέλαβε την δίωξη των ναρκωτικών , βασικά είναι ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ , όπου συμμετείχε σαν εκπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ (Βρυξέλες, Γενεύη, Κάιρο, Ρώμη) και συνεργάστηκε επίσης με INTERPOL (Διεθνής αστυνομία) , GUARDIA DI FINANZA (στρατιωτική υπηρεσία της Ιταλίας ενάντια στα ναρκωτικά) κλπ. , διατέλεσε επίσης εκπρόσωπος των εργαζομένων και ήταν γραμματέας στην ΑΔΕΔΥ (Ανωτάτη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων).
Η υπηρεσιακή του επιτυχία στην δίωξη των ναρκωτικών σταμάτησε πολύ άδοξα , κατόπιν εξωτερικής επέμβασης μυστικής υπηρεσίας ξένου κράτους. Θα ήθελα να αναφέρω τώρα ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που βρίσκονται στη δημοσιότητα της χώρας μας όπως για παράδειγμα Πολιτικοί, καλλιτέχνες δημοσιογράφοι κλπ.
Μάλιστα πολλοί από αυτούς ειδικά στις μέρες μας , δεν μπορούμε εμείς οι υπόλοιποι να είμαστε υπερήφανοι για αυτούς (δεν τους αξίζει)
Υπάρχουν λοιπόν άνθρωποι που είναι οικογενειάρχες , αγαπάνε την πατρίδα τους , την θρησκεία τους, την εργασία τους, είναι δηλαδή οι ανώνυμοι ήρωες , πιστεύω ότι σε αυτήν την περίπτωση ανήκει και ο πατέρας μου
Αιωνία σου η μνήμη !!!