Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Φιλί... ζωής από Μιλιάζες για ΟΦΗ! "Μαχαιριά" για Εργοτέλη


Φιλί... ζωής από Μιλιάζες για ΟΦΗ! `Μαχαιριά` για Εργοτέλη
 Με γκολ πέναλτι του Μιλιάζες στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων ο ΟΦΗ νίκησε 1-0 τον Εργοτέλη στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής (εξ αναβολής) του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας.
Το παιχνίδι ήταν μέτριο ποιοτικά, με ελάχιστες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Η ανάγκη των βαθμών ανάγκασε τους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων να παίξουν κλειστά και με προφανή στόχο να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα.
Ο ΟΦΗ είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά απείλησε μόνο μία φορά την εστία του Τσέρνι με το σουτ του Ραζακ στο 14΄. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν με αντεπιθέσεις να κάνουν τη ζημιά και στο 40΄ έφτασαν κοντά στην επιτυχία με το σουτ του Χαλκιαδάκη να περνάει ελάχιστα άουτ.
Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στην επανάληψη. Ο ΟΦΗ προσπαθούσε να παίξει πιο επιθετικά, αλλά οι φιλοξενούμενοι σωστά στημένοι στον αγωνιστικό χώρο και δεν επέτρεψαν στους «ασπρόμαυρους» να βρουν τους διαδρόμους για να απειλήσουν την εστία του Τσέρνι.
Στο 82΄ ο Μερεμπασβίλι μπήκε στην περιοχή, αλλά το σουτ που επιχείρησε ήταν άστοχο, στην καλύτερη στιγμή του ΟΦΗ στην επανάληψη.
Η κορυφαία ευκαιρία του ματς ήρθε στο 93΄ με την κεφαλιά του Τζορτζ να διώχνει σωτήρια ο Τσέρνι σε κόρνερ. Κι ενώ όλα έδειχναν ότι το 0-0 θα «σφράγιζε» τις προσπάθειες των παικτών, στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Αμπάρκιολης έδωσε πέναλτι σε ανατροπή του Μερεμπασβίλι. Ο Μιλιάζες εκτέλεσε ψύχραιμα και χάρισε στον ΟΦΗ την πρώτη του νίκη μετά από 7 αγωνιστικές.
ΟΦΗ (Τζενάρο Γκατούζο): Λόρια, Τριποτσέρης, Μονιάκης (72΄ Κουτσιανικούλης), Τζορτζ, Ραζάκ (85΄ Απόνιο), Φερνάντεθ (57΄ Πετρόπουλος), Μέιτε, Μερεμπασβίλι, Στάθης, Μακρής, Μιλιάζες
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Παύλος Δερμιτζάκης): Τσέρνι, Λυκογιάννης, Μέγι, Γιοβάνοβιτς, Κοζορώνης (76΄ Μπογκντάνοφ), Τζανακάκης, Γκέντσογλου, Γιουσούφ (90΄+2 Κασναφέρης), Χαντί, Χαλκιαδάκης, Νόσκοβιτς (64΄ Παμλίδης)