Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Ο Σαμαράς “μάζεψε” τον Βενιζέλο, που απείλησε την τρόικα με εκλογές, όπως… ο Γιώργος με το δημοψήφισμα

 Antonis-Samaras-Evangelos-Venizelos1111
Η ευθεία “απειλή” του Ευάγγελου Βενιζέλου προς την τρόικα, για επί της ουσίας διακοπή των διαπραγματεύσεων για την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης αναφορικά με την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας, και κυρίως για την επόμενη ημέρα της χώρας μετά το Μνημόνιο, θυμίζει… Γιώργο Παπανδρέου.
Και πιο συγκεκριμένα, την ευθεία σύγκρουση του κληρονόμου του ΠΑΣΟΚ με την πολιτική ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τον Νοέμβριο του 2011, όταν έθεσε ζήτημα δημοψηφίσματος, με τα…. γνωστά που ακολούθησαν.
Δηλαδή, την απομάκρυνσή του από την πρωθυπουργία και εν συνεχεία από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, και την αντικατάστασή του στο Μέγαρο Μαξίμου από τον Λουκά Παπαδήμο, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να διατηρεί εκείνη την περίοδο ρόλο αντιπροέδρου και στις δυο κυβερνήσεις. Και σε εκείνη που “ανετράπη”, και σε εκείνη που τη διαδέχτηκε στην εξουσία.
Το βασικό ερώτημα είναι κατά πόσο ο Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε την παραπάνω σημερινή δήλωση, μετά από συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ή… το προχώρησε, υπό το άγχος και της πολιτικής δημοσκοπικής κατρακύλας του ΠΑΣΟΚ.
Η αμέσως επόμενη απορία αφορά στην αντίδραση των Ευρωπαίων εταίρων και δανειστών της χώρας. Με τις μνήμες από εκείνο το παρελθόν, να μην έχουν εκπέσει της εθνικής αφήγησης.
Λίγο αργότερα, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ήρθε να “μαζέψει” τον αντιπρόεδρο και Υπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησης, ξεκαθαρίζοντας με σχετική δήλωσή του ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα πρόωρων εκλογών.

ysterografa.gr