Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Σταύρος Δήμας: Σημασία έχει το συμφέρον της πατρίδας- Μας ενώνει η Ελλάδα - Ευχαριστώ όσους με ψήφισαν

 Σταύρος Δήμας: Μας ενώνει η Ελλάδα - Ευχαριστώ όσους με ψήφισαν 

«Οι προσεχείς εβδομάδες θα είναι κρίσιμες για το μέλλον της Ελλάδος. Ίσως πολύ πιο κρίσιμες από ό,τι η οξύτητα του δημόσιου λόγου επέτρεψε στην κοινή γνώμη να αντιληφθεί» δήλωσε ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Σταύρος Δήμας, μετά την ολοκλήρωση της τρίτης άκαρπης ψηφοφορίας.

Πρόσθεσε:«Όλες, λοιπόν, οι πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις έχουν, τώρα, υπέρτατο χρέος να αντιμετωπίσουν με ειλικρίνεια και νηφαλιότητα, με υπευθυνότητα και με πρόθεση συναίνεσης τις πραγματικές οικονομικές και διεθνοπολιτικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα. Θα μου επιτρέψετε να επαναλάβω ότι αυτό που μας ενώνει είναι υψηλότερο, ισχυρότερο και διαρκέστερο, από οτιδήποτε άλλο. Είναι η Ελλάδα».

Ο κ. Δήμας εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους βουλευτές που τον ψήφισαν, οι οποίοι «αποτελούν καθαρή πλειοψηφία της εθνικής Αντιπροσωπείας, παρότι δεν συμπληρώθηκε ο προβλεπόμενος από το Σύνταγμα αριθμός των 180», καθώς και τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο που πρότειναν την υποψηφιότητά του και τόνισε:

«Πιστεύω ότι η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή θα ήταν η ορθή επιλογή. Η απόφαση όμως που έλαβε, σύμφωνα με τη διαδικασία και τις προβλέψεις του Συντάγματος, είναι βεβαίως απόλυτα σεβαστή».
Επίσης, ο κ. Δήμας υπογράμμισε ότι παρατείνεται η πολιτική αβεβαιότητα με την προσφυγή στις κάλπες και πως το πολιτικό σύστημα μαζί με τον ελληνικό λαό οφείλει να εξασφαλίσει τη δημοκρατική λειτουργία του πολιτεύματος και του κράτους δικαίου, μέσα στο θεσμικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ευρωζώνης. «Σε κάθε περίπτωση, το μόνο που έχει τώρα πραγματική σημασία είναι το συμφέρον της Πατρίδας και του ελληνικού λαού», επισήμανε.