Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Αντώνης Σαμαράς: ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή σέρνουν την χώρα σε εκλογές στις 25 Ιανουαρίου. Είναι η ώρα του λαού και να μην έχετε καμία αμφιβολία ότι η νίκη θα είναι δική μας

Η τρίτη, καθοριστική ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν απέφερε καρπούς κι έτσι η χώρα οφηγείται σε πρόωρες εκλογές.
Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στις δηλώσεις που έκανε μετά το πέρας της τρίτης ψηφοφορίας αρχικά αναφέρθηκε στην τραγωδία του πλοίου Norman Atlantic, εν΄ψ στη συνέχεια ανέβασε τους τόνους, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, έθεσε διλήμματα για τις επερχόμενες εκλογές και εμφανίστηκε σίγουρος για νίκη της ΝΔ στις 25 Ιανουαρίου. 

 Ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε: 
"Η χθεσινή τραγωδία προκαλεί μεγάλη οδύνη και εκφράζω τα συλληπητήρια και την συμπαράστασή μου σε κάθε οικογένεια που πληγώθηκε και θέλω βέβαια να ευχαριστήσω εκ μέρους της ελληνικής κοινωνίας τις ένοπλες δυνάμεις και το λιμενικό Ελλάδας και Ιταλίας, που σε μία γιγαντιαία και πρωτόγνωρη επιχείρηση που ακόμη συνεχίζεται, έσωσαν και σώζουν εκατοντάδες επιβάτες από την πυρκαγιά στο πλοίο στην Αδριατική και κάτω από αντίξοες συνθήκες.
Σήμερα είχαμε την τελευταία ψηφοφορία για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Κάναμε ό, τι μπορούσαμε για να εκλεγεί πρόεδρος ο Σταύρος Δήμας από την παρούσα Βουλή και να αποτραπούν οι πρόωρες εκλογές που περικλείουν σοβαρούς κινδύνους και που δεν τις θέλει η πλειοψηφία.
Σήμερα, περισσότεροι ανεξάρτητοι βουλευτές άκουσαν την φωνή της συνείδησής τους και ψήφισαν Σταύρο Δήμα και τους ευχαριστώ. Δυστυχώς, μία μειοψηφία 132 βουλευτών, μέσα στους οποίους συναθροίζονται ο ΣΥΡΙΖΑ με την Χρυσή Αυγή, σέρνουν την χώρα σε πρόωρες εκλογές. Όλοι όσοι καταψήφισαν φέρουν ακέραιη ευθύνη για μια εξέλιξη που δεν ήθελε η ελληνική κοινωνία.

Αυτό που δεν έκανε σήμερα η Βουλή, είναι ώρα να το κάνει ο λαός. Να διώξει την αβεβαιότητα και να αποκαταστήσει την σταθερότητα. Την σταθερή, δηλαδή, πορεία των μεταρρυθμίσεων και να βγούμε από την κρίση και τα μνημόνια οριστικά.
Καταφέραμε τόσα πολλά αυτά τα 2,5 χρόνια και φτάσαμε τόσο κοντά στην λύτρωση που δεν πρόκειται ο λαός να αφήσει να επιστρέψουμε στην κρίση, στην απομόνωση, στα ελλήματα, στους αναγκαστικούς δανεισμούς. Δεν πρόκειται να αφήσει τις θυσίες να πάνε χαμένες
Αύριο θα πάω στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα του ζητήσω την διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών το συντομότερο δυνατόν, στις 25 Ιανουαρίου.
Είμαι εδώ για να εγγυηθώ την ασφαλή πορεία. Από την αρχή ήταν πολύ δύσκολο το έργο. Είμαι εδώ για να εγγυηθώ ότι η χώρα θα φτάσει στο λιμάνι της ασφάλειας και της σταθερότητας χωρίς να κινδυνεύσουν οι θυσίες, ούτε η ανάκαμψη που έχει αρχίσει.
Είμαι δώ για να μην επιτρέψω σε κανέναν να θέσει σε κίνδυνο και να αμφισβητήσει την θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη. Στις τέσσερις εβδομάδες μέχρι τις εκλογές, ο λαός θα μάθει την αλήθεια. Για να αποφασίσει το μέλλον του για το που βρίσκεται η χώρα σήμερα, για το πόσο κοντά βρίσκεται στην έξοδο, αλλά και να μάθει ο λαός την αλήθεια για το πόσο εύκολο είναι να ξανακυλίσει στην πιο βαθιά κρίση. Για το που οδηγούν η ανεύθυνοι και ποια συμφέροντα εξυπηρετούν.
Είναι η ώρα της δημοκρατίας και αυτό σημαίνει αλήθεια και ευθύνη, όχι συκοφαντίες, ψέματα, ψεύτικες υποσχέσεις, πυροτεχνήματα. όχι λαϊκισμούς, πυροτεχνήματα, εκλογικούς εκβιασμούς και τρομοκρατία. Αλήθεια προς τον κόσμο και ευθύνη προς το εθνικό συμφέρον.
Είναι η ώρα του λαού και να μην έχετε καμία αμφιβολία ότι η νίκη θα είναι δική μας".