Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Γιατί Νίκος και Όλγα παίρνουν κεφάλι σε δημοτικότητα και δημοσκοπήσεις

dendias-kefalogianni
Όλοι οι πολιτικοί γνωρίζουν, ιδίως οι βουλευτές, πως η υπουργική καρέκλα, είναι η ευκαιρία για περαιτέρω δημοσιότητα, για να ξεφύγουν από το «πόρτα-πόρτα» και να περάσουν στο μιντιακό γίγνεσθαι με δυναμικούς όρους.

Ακόμη γνωρίζουν πως η υπουργική καρέκλα και η διαχείρισή της μπορεί να μετατραπεί σε καταστροφή. Πλείστα τα παραδείγματα.

Για την περίπτωση του Νίκου Δένδια και της Όλγας Κεφαλογιάννη, δεν ισχύει αυτό.

Και οι δύο απέδειξαν τουλάχιστον μέχρι τώρα πως χρησιμοποίησαν το υπουργικό αξίωμα για το κοινωνικό καλό, όσο και όπως αυτό μπορεί να οριοθετηθεί εν μέσω κρίσης. Κοινό τους χαρακτηριστικό τους γνώρισμα η μετριοπάθεια, οι ήπιοι τόνοι και ελάχιστη οξύτητα στις πολιτικές αντιπαραθέσεις. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που στο πρόσωπό τους υπάρχει όχι μόνο στενή αποδοχή των ψηφοφόρων της ΝΔ, αλλά και ο σεβασμός «φίλων» των άλλων κομμάτων.

Ο Νίκος Δένδιας, απέδειξε μία ξεχωριστή ικανότητα στη διαχείριση των θεμάτων ασφαλείας της χώρας, τόσο αστικής όσο και εθνικής, ακόμη έδωσε μάχες για την μικρομεσαία αγορά και τα κόκκινα δάνεια. Επέδειξε ακόμη μεγάλη κοινωνική ευαισθησία και μεγάλο αίσθημα αποκατάστασης αδικιών όπως στην περίπτωση των εργαζομένων των ναυπηγείων Ελευσίνας και στρατιωτικού προσωπικού που χάθηκε σε ώρα υπηρεσίας.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη με μία σταθερή συνέπεια αναδεικνύει τα θετικά της Ελλάδας στο εξωτερικό και έχει αποφύγει σπατάλες και τραγικά λάθη των προκατόχων της. Το αποτέλεσμα του έργου της είναι στα μάτια όλων καθώς η αύξηση του τουρισμού έχει έντονο το άρωμα της δικής της συμμετοχής σε αυτό.

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που και οι δύο βρίσκονταν στην κορυφή της δημοτικότητας για το κόμμα της ΝΔ σε πρόσφατη έρευνα της MRB, το οποίο μεταφράζεται και σε πολύ υψηλές εκλόγιμες θέσεις, αντίστοιχα στις περιφέρειές τους, για την μεν Κεφαλογιάννη στην Α’ Αθηνών και για τον Δένδια στη Β’ Αθηνών.


Ιωάννης Καλαμίδης
www.tokentro.gr