Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Σκανδαλίδης: Αδιανόητο να ιδρύσει κόμμα ο Γιώργος Παπανδρέου

Σκανδαλίδης: Αδιανόητο να ιδρύσει κόμμα ο Γιώργος Παπανδρέου Βέλη και από τον Κώστα Σκανδαλίδη δέχεται ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, για τη διαφαινόμενη πρόθεσή του να ιδρύσει νέο κόμμα.
Ο Κώστας Σκανδαλίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real», χαρακτήρισε αδιανόητη μία τέτοια κίνηση από την πλευρά του Γιώργου Παπανδρέου, σημειώνοντας πως αν έβλεπε μπροστά του τον πρώην πρωθυπουργό, θα του έλεγε ότι το όνομα και η διαδρομή του τον υποχρεώνουν να είναι εγγυητής της ενότητας του ΠΑΣΟΚ, και όχι της διάσπασής του.

Σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Σκανδαλίδης ανέφερε πως «δεν υπάρχει θέμα διάσπασης... Το ΠΑΣΟΚ θα κατέβει με τα σύμβολά του με το όνομά του και το θεωρώ αδιανόητο ένας Παπανδρέου, που, ως όνομα, ως καταβολή, ως εγγυητής ενότητας όλα αυτά τα χρόνια λειτούργησε, να βρεθεί απέναντι με άλλους συνδυασμούς. Είναι λίγο οξύμωρο και το θεωρώ ολίγον και υποτιμητικό για τον ίδιο».

Και πρόσθεσε: «Είμαστε μπροστά σε μία εκλογική αναμέτρηση υπαρξιακού περιεχομένου για το ίδιο το ΠΑΣΟΚ. Όταν βρισκόμαστε σε μία κατάσταση, όπου εμείς πρέπει με την ενότητα και τη συσπείρωσή μας να αποδείξουμε ότι συνεχίζουμε να καθοδηγούμε, έστω και ως αποδιοπομπαίοι τράγοι τα πράγματα σε αυτήν τη χώρα, πάντα με την αίσθηση της εθνικής ευθύνης είναι φανερό ότι δεν θα μπορούσε να γίνει ένα Συνέδριο στις επόμενες δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές... Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται. Είναι αστεία. Μετά τις εκλογές, εδώ είμαστε να τα βάλουμε όλα στο τραπέζι. Εγώ ήμουν πάντα υπέρ του να μπουν όλα στο τραπέζι και να λυθούν σε συνθήκες σύνεσης και ενότητας. Δεν ευνοεί κανέναν αυτού του τύπου η αντιπαράθεση».


Πηγή: ΑΠΕ