Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Η Ξάνθη... έκοψε ταρίφα και στον Παναθηναϊκό

Θρίαμβος για την Ξάνθη! “Έμπαζε” στα Πηγάδια ο Παναθηναϊκός

Το... κρας-τεστ τίτλου για τον Παναθηναϊκό στα Πηγάδια, που πήρε και το χαρακτήρα «ευκαιρίας» λίγο πριν τη σέντρα - με την ήττα του ΠΑΟΚ από τον ΠΑΣ στα Γιάννενα - αποδείχθηκε... μετωπική σύγκρουση για τους «πράσινους».

Η Ξάνθη επιβλήθηκε 4-2 της ομάδας του Γιάννη Αναστασίου, σκορ ίδιο με την προ λίγων ημερών επικράτησή της και επί του ΠΑΟΚ, έχοντας και δύο δοκάρια, βάζοντας τέλος στο σερί των έξι αγώνων χωρίς ήττα του Παναθηναϊκού (5 νίκες, 1 ισοπαλία) και ανεβάζοντας το δικό της σερί στις τέσσερις νίκες.
Η αναμέτρηση της 15ης αγωνιστικής αποδείχθηκε πολύ άσχημη για τους «πράσινους», οι οποίοι πραγματοποίησαν πολύ κακή εμφάνιση στην άμυνα, την ώρα που ήξεραν ότι με νίκη θα μείωναν στους 2 βαθμούς τη διαφορά από την κορυφή. Πλέον, παρέμειναν στο -5

Η αναμέτρηση δεν ξεκίνησε καλά για τον Παναθηναϊκό, αφού πριν την έναρξη του αγώνα ο Μάρκους Μπεργκ ανέβασε πυρετό και έμεινε εκτός αποστολής. Η συνέχεια ήταν ανάλογη, αφού με το... καλημέρα η Skoda Ξάνθη άνοιξε το σκορ (3'), με την κεφαλιά του Γούτα.

Τα επόμενα λεπτά ήταν φανταστικά! Οι Ακρίτες κατάφεραν να φτάσουν στο 2-0 με το υπέροχο σουτ του Βασιλακάκη (ο Στιλ έκανε δύο σερί εντυπωσιακές επεμβάσεις πριν το γκολ στο 16'), αλλά στο αμέσως επόμενο λεπτό το “τριφύλλι” έφτασε στην ισοφάριση, με το ψύχραιμο πλασέ του Καρέλη.

Ο φοβερός ρυθμός του πρώτου 20λεπτου άλλαξε στη συνέχεια, με την Ξάνθη να παίζει πιο... συντηρητικά. Οι “πράσινοι” κράτησαν περισσότερο την μπάλα, προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την ταχύτητα των Καρέλη – Κλωναρίδη, αλλά οι παίκτες του Λουτσέσκου έκλεισαν καλά τους διαδρόμους προς την εστία του Κυριακίδη.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Σολτάνι να χάνει τεράστια ευκαιρία για να κάνει το 3-0 στο 41' (σε μια νέα τραγική αντίδραση της άμυνας των φιλοξενούμενων) και τον Ζέκα να σουτάρει άουτ, μέσα από την μεγάλη περιοχή (45'). Οι παίκτες της Ξάνθης κατάφεραν να “χτυπήσου” ξανά και με την έναρξη της επανάληψης. Στο 52' ο Κλέιτον εκτέλεσε το κόρνερ και ο Σολτάνι με ένα “τακουνάκι” (πιθανότατα να μην ήθελε να δώσει τέτοια πορεία στην μπάλα αλλά να κάνει κοντρόλ) έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 3-1.

Τα γκολ.. συνεχίστηκαν και στη συνέχεια. Η Ξάνθη έφτασε στο 4-1 με τον Καπετάνο (63'), αλλά -όπως και στο πρώτο ημίχρονο- ο Παναθηναϊκός “απάντησε” άμεσα (65'), με το δεύτερο τέρμα του Καρέλη στην αναμέτρηση (ακολούθησε μικρή διακοπή, αφού οι φίλοι των “πράσινων” πέταξαν κάποια καθίσματα στην περιοχή της Ξάνθης).

Στα υπόλοιπα λεπτά -στα οποία είχαμε πυκνή ομίχλη στο γήπεδο- ο Παναθηναϊκός ανέβασε την απόδοση του, πίεσε για το γκολ , αλλά οι Ακρίτες ήταν αυτοί που έφτασαν πολύ κοντά σε ένα ακόμα τέρμα στο 80', με τον Καπετάνο να σημαδεύει το αριστερό δοκάρι του Στιλ και τον Σολτάνι να τον... μιμείται στο 86' (πρώτα απέκρουσε ο Στιλ).
Στο τέλος, η ομίχλη έφυγε, τίποτε άλλο δεν άλλαξε και οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν τη σπουδαία νίκη.

ΞΑΝΘΗ: Κυριακίδης, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Καρυπίδης, Γούτας, Φλίσκας (38' Παπαστεριανός), Βασιλακάκης (73' Ομπόντο), Λουσέρο, Σολτάνι, Κλέιτον, Καπετάνος (81' Ρούντι).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Μπούρμπος, Νάνο (64' Χουχούμης), Μέντες, Σίλντενφελντ, Λαγός (60' Ντίνας), Ζέκα (60' Δώνης), Πράνιτς, Πέτριτς, Καρέλης, Κλωναρίδης.