Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Τον λύτρωσε ο Μήτρογλου... Δύσκολο τρίποντο ο Ολυμπιακός!


Αν και ήταν κυρίαρχος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα ο Ολυμπιακός με τον Πανιώνιο , δυσκολεύτηκε να φτάσει στη νίκη!
Τον "λύτρωσε" με δύο πολύ όμορφα γκολ ο Κώστας Μήτρογλου  δίνοντας στον Ολυμπιακό τη νίκη με 2-0 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», για την 15η αγωνιστική της Superleague και τον έφερε στο -1 από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ, ο οποίος σήμερα Πέμπτη (18/12) φιλοξενείται από τον ΠΑΣ στα Γιάννενα.
Το πρώτο ημίχρονο είχε τον Ολυμπιακό σε ρόλο αφεντικού, αλλά χωρίς να πιάσει την απόδοση εκείνη που θα του έφερνε πολλές ευκαιρίες και συνεχή πίεση στον Πανιώνιο. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν συντριπτικά ποσοστά κατοχής μπάλας (ενδεικτικό ότι στο 20ό λεπτό ήταν 75% - 25%) αλλά δεν έβρισκαν διαδρόμους και τρόπους να απειλήσουν τους «κυανέρυθρους», που είχαν σαν πρώτο τους μέλημα την καλή αμυντική λειτουργία.
Ένα σουτ του Αμιντάλ (12') και ένα του Αφελάι (16') ήταν οι φάσεις των γηπεδούχων, χωρίς να προβληματιστεί ο Παπαδόπουλος, την ώρα που η ευκαιρία ήρθε από τον Πανιώνιο με τον Μπουμάλ στο 13' (απέκρουσε ο Ρομπέρτο). Ο Ολυμπιακός έχασε την πρώτη μεγάλη του ευκαιρία στο 22' (Μποτία), ακολούθησε άλλη μία στο 24' (Μήτρογλου) και ο τραυματισμός του Μποτία στο δεξί γόνατο (στη θέση του ο Σιόβας). Το γκολ ήρθε στο 36' με κεφαλιά του Μήτρογλου, το οποίο χώρισε τις δύο ομάδες στο ημίχρονο, καθώς το σουτ του Μασούρα στο 45' δεν βρήκε στόχο.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός ήταν πολύ αργός, ο Ολυμπιακός διατήρησε τον έλεγχο αλλά ουδέποτε φόρτσαρε και ο Πανιώνιος παρέμεινε παθητικός στη μεγαλύτερη διάρκεια του 45λεπτου. Τις (λίγες) φορές που βγήκε μπροστά, δεν κατάφερε να δημιουργήσει σημαντική φάση, έχοντας ένα σουτ του Πάνου (53') και μία κεφαλιά του Γιάννου (66'). Στο ίδιο διάστημα, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν δύο καλές φάσεις, το σουτ του Κασάμι (63') και την κεφαλιά του Εντινγκά (69').
Μετά το 70', βλέποντας τον Ολυμπιακό «νωθρό», ο Πανιώνιος κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, άρχισε να βγαίνει πιο συχνά στην επίθεση για να φτάσει στην ισοφάριση. Δύο καλές επιθέσεις στο 71' έφεραν τις πρώτες «φωνές» από τον κόσμο του Ολυμπιακού, οι οποίες εντάθηκαν στην ευκαιρία του Μασούρα στο 83'. Οσο για τους «ερυθρόλευκους», έδειχναν να περιμένουν να περάσει η ώρα για να πάρουν τη νίκη, έχοντας και αυτοί τη δική τους μεγάλη ευκαιρία με το σουτ του Μήτρογλου στο 82'. Τελικά έφτασαν στο 2-0 και πάλι με τον διεθνή επιθετικό στο 90'+1'.
Στα αξιοσημείωτα η είσοδος του Ιμπαγάσα στο 62', ο οποίος αποθεώθηκε από τον κόσμο του Ολυμπιακού.
Ο Αριελ Ιμπαγάσα που επέστρεψε ως αντίπαλος στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», έλαβε από τον Ολυμπιακό -πριν από τη σέντρα- δώρο φανέλα, η οποία έγραφε “Για πάντα αρχηγός”.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουΐ, Μαζουακού, Μποτία (28' Σιόβας), Αμπιντάλ, Μανιάτης, Εντινγκά, Κασάμι (87' Φορτούνης), Ντομίνγκες, Αφελάι (62' Ντοσεβί), Μήτρογλου.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Παπαδόπουλος, Αργυρόπουλος (62' Ιμπαγάσα), Τασουλής, Παντίδος, Οικονόμου, Σιώπης (75' Μπούζας), Μητρόπουλος, Πάνος, Μπουμάλ, Μασούρας (84' Σμυρλής), Γιάννου.