Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Στο επίκεντρο της ελληνικής συμμετοχής στην WTM η Πελοπόννησος

Εμφάνιση photo1.jpg


Στη μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού WTM Λονδίνου, συμμετείχε η Περιφέρεια Πελοποννήσου από τις 3 έως τις 6 Νοεμβρίου 2014. Εμφατικό ρόλο στην εθνική μας συμμετοχή ως Ελλάδα, αποτέλεσε το γεγονός της διοργάνωσης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου του μεγαλύτερου συνεδρίου του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Μεγάλης Βρετανίας Abta -The Travel Convention τον Οκτώβριο του 2015 στην Πελοπόννησο και τη Μεσσηνία.
 


Εμφάνιση photo2.jpgΗ επιτυχία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αποτέλεσε βασική αναφορά στην ομιλία της Υπουργού Τουρισμού κας Όλγας Κεφαλογιάννη κατά την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου στους συντάκτες και δημοσιογράφους της Βρετανικής τουριστικής αγοράς. Η κα. Κεφαλογιάννη στη συνάντησή της με τη Θεματική Αντιπεριφερειάρχη κα Κωνσταντίνα Νικολάκου, την Εντεταλμένη Σύμβουλο σε θέματα τουρισμού ΠΕ Μεσσηνίας κα Αντωνία Μπούζα και συνεργάτες τους,  συνεχάρη την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την πρωτοβουλία που ανέλαβε και έδωσε τη δυνατότητα να        διοργανωθεί στην Ελλάδα και την Πελοπόννησο ένα από τα μεγαλύτερα διεθνή γεγονότα, καθοριστικά για την τουριστική βιομηχανία. Η κα. Κεφαλογιάννη επεσήμανε ότι η διοργάνωση του συγκεκριμένου συνεδρίου και η επίσκεψη περισσότερων από 600 επαγγελματιών τουρισμού της Μεγάλης Βρετανίας καθώς και κορυφαίων συντακτών ανοίγει νέες προοπτικές ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Πελοποννήσου και της χώρας. Για το λόγο αυτό συναποφασίστηκαν κοινές δράσεις Περιφέρειας Πελοποννήσου και Υπουργείου Τουρισμού με στόχο την αρτιότερη διοργάνωση.
   
Ιδιαίτερα τη φετινή χρονιά στο περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου υπήρξε μεγάλη προσέλευση επαγγελματιών τουρισμού της Βρετανικής αγοράς με στόχο να γνωρίσουν τον προορισμό όπου θα διεξαχθεί το συνέδριο Abta -The Travel Convention το 2015. Οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Πελοποννήσου μεταξύ άλλων είχαν συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Μεγάλης Βρετανίας κ. Noel Joesephides. Ο πρόεδρος του Abta αναφέρθηκε στα θετικά μηνύματα της φετινής χρονιά για την Πελοπόννησο με τις προκρατήσεις για τον προορισμό να εμφανίζουν ήδη άνοδο της τάξης του 8 με 10% σε σχέση με το 2014.

Σημαντικός αριθμός επαγγελματιών τουρισμού  φιλοξενήθηκε στο περίπτερο της Πελοποννήσου πραγματοποιώντας προκαθορισμένες συναντήσεις για τη σύναψη επαγγελματικών συμφωνιών. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μεγαλύτεροι τουριστικοί πράκτορες από τη Σουηδική, Πολωνική αγορά καθώς και ειδικοί του θεματικού τουρισμού επισκέφθηκαν το περίπτερο της Περιφέρειας και επέδειξαν ενδιαφέρον για την προοπτική δημιουργίας καινοτόμων προϊόντων όπως ο γαμήλιος τουρισμός. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την αυξημένη διακδικτυακή εικόνα της Πελοποννήσου έδωσε ο εκπρόσωπος του Trip Advisor, καθώς η Πελοπόννησος εμφανίζει αυξητική τάση στις αναζητήσεις των χρηστών τα τελευταία χρόνια.