Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Τετ-α-τετ Αβραμόπουλου-Κικίλια, με το βλέμμα στην… Α’ Αθηνών

Dimitris-Avramopoulos-Vassilis-Kikilias

Η δημοσιοποίηση της συνάντησης που θα πραγματοποιήσουν τη Δευτέρα ο Έλληνας Επίτροπος στην Κομισιόν Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας, έχει και μια παράμετρο, όχι απολύτως… αθώα.
Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας αποχωρεί από την Α’ Αθηνών, μια εκλογική Περιφέρεια στην οποία είχε καταφέρει από το 2004 να πλασάρεται στις πρώτες θέσεις, ενώ είχε διατελέσει και επί δυο τετραετίες Δήμαρχος Αθηναίων, κάτι που εκ των πραγμάτων τον συνιστά “παίκτη” στα εσωκομματικά της πρωτεύουσας.
Ο Βασίλης Κικίλιας απ’ την άλλη, ως Υπουργός Δημοσίας Τάξεως εδώ και μερικούς μήνες, απολαμβάνει δημοσιότητας και έχει την ευκαιρία να χτίσει τον δικό του μηχανισμό στην Κατεχάκη, στην περίπτωση ωστόσο που επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις, και στις επερχόμενες εκλογές η Νέα Δημοκρατία αναδειχθεί δεύτερο κόμμα πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ, θα κινδυνεύσει να μείνει εκτός Βουλής.
Κι αυτό διότι ο εκλογικός νόμος “κλειδώνει” μόνο δυο έδρες στην Α’ Αθηνών για τη Νέα Δημοκρατία, με την 3η να συνιστά… θρίλερ, που κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος ότι θα έχει θετική κατάληξη για τη Συγγρού.
Με αυτά ως δεδομένα, και με επιβλητική την επιστροφή της Ντόρας Μπακογιάννη και την παρουσία της Όλγας Κεφαλογιάννη, οι δυο πρώτες και σίγουρα εκλόγιμες θέσεις της Α’ Αθηνών, μοιάζουν “κλεισμένες”.
Στη μάχη για την 3η θέση λοιπόν, ο Βασίλης Κικίλιας χρειάζεται όσο περισσότερα όπλα μπορεί να έχει στη διάθεσή του, και μια “εγκάρδια συνεννόηση” με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο θα βοηθούσε σε αυτή την κατεύθυνση, έστω κι αν ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είναι πολιτικός με υπερκομματικό προφίλ, και ποτέ στο παρελθόν δεν αναλώθηκε σε εσωκομματικές… ζυμώσεις.

ysterografa.gr