Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Το Eurogroup επιταχύνει τις εξελίξεις για τις πρόωρες εκλογές

kalpes-psifodeltia

Μερικές ώρες μετά τις δηλώσεις του Γερούν Ντάισελμπλουμ, που ήρθαν το βράδυ της Πέμπτης να κωδικοποιήσουν τα συμπεράσματα του Eurogroup για το “ελληνικό ζήτημα”, είναι προφανές ότι οι Βρυξέλλες αποφάσισαν να… διευκολύνουν την πορεία της χώρας προς τις πρόωρες εκλογές.
Τα συμπεράσματα από τη συζήτηση στο Eurogroup δεν επιδέχονται πολλών ερμηνειών. Οι Ευρωπαίοι εταίροι και δανειστές της χώρας, θα συνεχίσουν να στηρίζουν την Ελλάδα και μετά τη λήξη του τρέχοντος Μνημονίου, δεν θα το κάνουν ωστόσο στο πλαίσιο της κοινοτικής αλληλεγγύης, αλλά της συνέχισης της επιτήρησης της ελληνικής οικονομίας, και της εφαρμογής ενός… κλώνου του Μνημονίου, ακόμη κι αν δεν ονομάζεται έτσι.
Πρακτικά, τα νέα δεδομένα επιταχύνουν τις πρόωρες εκλογές, που μετά βεβαιότητας πλέον “φλερτάρουν” με τον Μάρτιο του 2015 (τα “Υστερόγραφα” έχουν αποκαλύψει από τις αρχές Σεπτεμβρίου την ημερομηνία της Κυριακής 22 Μαρτίου), και εκ των πραγμάτων δυσχεραίνουν την προσπάθεια του κυβερνητικού επιτελείου να συγκροτήσει προεδρική πλειοψηφία 180 βουλευτών.
Επίσης, το Eurogroup έστειλε ένα ξεκάθαρο και ηχηρό μήνυμα… προσγείωσης στον ρεαλισμό, με αποδέκτη τον ΣΥΡΙΖΑ, που σύμφωνα με τα ευρήματα όλων των δημοσκοπήσεων θα είναι ο νικητής της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης.

ysterografa.gr