Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Η κρίση είναι χειρότερη από το κραχ του 1929: Οι τραγικές συνέπειες για την Ελλάδα

Η κρίση είναι χειρότερη από το κραχ του 1929: Οι τραγικές συνέπειες για την Ελλάδα
 Συγκρίνοντας την παρούσα κατάσταση που βιώνει η Ευρώπη με τη Μεγάλη Ύφεση του 1929 στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, το Business Insider υπογραμμίζει πως η ευρωπαϊκή κρίση είναι πολύ χειρότερη.
Αν και το πραγματικό ΑΕΠ της Ευρώπης μειώθηκε μόνο κατά 5% και η ανεργία έφτασε στο 12%, στοιχεία που παρουσιάζουν ευνοϊκότερη την ευρωπαϊκή κρίση σε σύγκριση με τη Μεγάλη Ύφεση, ορισμένες από τις φτωχότερες και πιο ευάλωτες χώρες έχουν πληγεί περισσότερο.

 


 Πίσω από αυτούς τους αριθμούς, όπως επισημαίνεται, υπάρχει μια πολύ χειρότερη πραγματικότητα, με τον κόσμο να πληρώνει ένα βαρύ τίμημα.

Ο συντάκτης αναφέρει συγκεκριμένα το παράδειγμα της Ελλάδας που είδε το πραγματικό της ΑΕΠ να μειώνεται κτά 25% μεταξύ του τελευταίου τριμήνου του 2007 και του τελευταίου τριμήνου του 2013.

Η ανεργία παράλληλα των νέων έχει αυξηθεί δραματικά. Σύμφωνα μάλιστα με τα στοιχεία της Eurostat για τον Σεπτέμβριο η Ελλάδα παρέμεινε στην κορυφή των ευρωπαϊκών χωρών σε ό,τι αφορά την ανεργία με 1,3 εκατομμύρια ανέργους.


 Πραγματοποιείται επίσης ιδιαίτερη αναφορά στις πλέον ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, σημειώνοντας ότι οι άνθρωποι στις ΗΠΑ περίμεναν στην ουρά για ένα πιάτο φαγητό το 1929 όπως συμβαίνει και τώρα και στην Ελλάδα. 

Πηγή: Business Insider - newsit.gr