Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Κοντσέρτο ΣΤΕΛΙΟΣ & ΒΑΣΙΛΗΣ με Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΝΕΡΙΤ - Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014


Φωτογραφία του χρήστη Stelios Vas.
Κοντσέρτο ΣΤΕΛΙΟΣ & ΒΑΣΙΛΗΣ με Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΝΕΡΙΤ - Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014
Μαθήματα «Μουσικής Γεωγραφίας» κάθε Κυριακή από τα Μουσικά Σύνολα της ΝΕΡΙΤ
Φωτογραφία του χρήστη Stelios Vas. Από την Κυριακή 2 Νοεμβρίου και κάθε Κυριακή μεσημέρι στις 12:00 και για μία ώρα, τα Μουσικά Σύνολα της ΝΕΡΙΤ θα μας ταξιδεύουν ζωντανά στον υπέροχο κόσμο της συμφωνικής μουσικής των χωρών της γης.
Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΝΕΡΙΤ υπό τη διεύθυνση γνωστών μαέστρων, θα προσφέρει κάθε Κυριακή μαθήματα «Μουσικής Γεωγραφίας», μέσα από συναυλίες οι οποίες θα πραγματοποιούνται στο studioCτου Ραδιομεγάρου της Αγ. Παρασκευής και θα μεταδίδονται απευθείας από την τηλεόραση της ΝΕΡΙΤ.
Όσοι επιθυμούν μπορούν να παρακολουθήσουν τις συναυλίες ζωντανά, κερδίζοντας προσκλήσεις μέσα από τις εκπομπές του Τρίτου Προγράμματος της ΝΕΡΙΤ.
Κάθε εκπομπή θα είναι αφιερωμένη σε αντιπροσωπευτικούς συνθέτες μιας χώρας. Η «Μουσική Γεωγραφία» δεν είναι μια απλή σειρά συναυλιών ή τηλεοπτικών εκπομπών∙ είναι μια ζωντανή παρουσίαση, με ευρηματικό τρόπο, των σημαντικότερων έργων της συμφωνικής μουσικής και απευθύνεται τόσο σε εκείνους που γνωρίζουν τα μυστικά της τέχνης των ήχων, όσο και σε αυτούς που θέλουν να τα ανακαλύψουν.
Την παρουσίαση των εκπομπών θα κάνει ο καλλιτεχνικός διευθυντής των Μουσικών Συνόλων της ΝΕΡΙΤ, Νίκος Ξανθούλης. Η σκηνοθεσία είναι του Μιχάλη Νταή και η διεύθυνση παραγωγής της Μαριάννας Ροζάκη.
Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014
Έργα:
M. C. Tedesco – Κοντσέρτο για 2 κιθάρες
O. Respighi – Τα πεύκα της Ρώμης
E. Morricone – Gabriels’ oboeκαι κύριο θέμα από την ταινία «TheMission», κύριο θέμα από την ταινία «Σινεμά ο Παράδεισος»
N. Rota – Parla piu piano απότηταινία «The Godfather»
Σολίστ:Στέλιος Γκόλγκαρης, Βασίλης Μαστοράκης (Κιθάρες)
Διεύθυνση ορχήστρας: Νίκος Χαλιάσας