Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Έρχεται η πρώτη «βόμβα» στη Βουλή

  • 1


Άγνωστη, ακόμα και σήμερα, εξακολουθεί να παραμένει η ακριβής ημερομηνία επιστροφής των επικεφαλής ελεγκτών της τρόικας. Κι όπως είναι φυσικό, το γεγονός έχει αρχίσει να εκνευρίζει ακόμα περισσότερο το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, το οποίο αντιλαμβάνεται ότι θα πρέπει να έχει κλείσει όλες τις υποχρεώσεις του το αργότερο έως το τέλος του χρόνου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τροϊκανοί θα επιστρέψουν μάλλον προς τις αρχές της άλλης εβδομάδας και μόνο αφού: α) λάβουν διαβεβαιώσεις ότι θα τρέξουν οι κρίσιμες εκκρεμότητες ενώ β) στο μεταξύ η κυβέρνηση θα δώσει τα πρώτα δείγματα γραφής ότι είναι αποφασισμένη να συμμορφωθεί με τα προβλεπόμενα του Προγράμματος.
Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι δεν θα πρέπει να αποκλείεται, μέσα στις αμέσως επόμενες μέρες, να κατατεθεί στη Βουλή ένα «ευαίσθητο» από κοινωνικής άποψης νομοσχέδιο, το οποίο θα έπρεπε να έχει «περάσει» εδώ και καιρό από το Κοινοβούλιο, αλλά εξακολουθεί να βρίσκεται στις καλένδες. Το πιθανότερο είναι ότι θα πρόκειται για αυτό που θα οριστικοποιήσει το τέλος του συνδικαλισμού, όπως τον γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, στην Ελλάδα. Για παράδειγμα, θα προβλέπει την κατάργηση πολλών – αν όχι όλων – των προνομίων που απολαμβάνουν  οι συνδικαλιστές στη χώρα μας σήμερα, και φτάνουν μέχρι του σημείου να .απαγορεύεται η εργασία τους. Το θέμα, ωστόσο, εν προκειμένω, είναι πως θα αντιδράσει το ΠΑΣΟΚ, το οποίο θεωρεί ότι θίγεται η εναπομείνασα εκλογική του πελατεία. Κι αυτό, όμως, θα διαπιστωθεί στην πράξη.

arouraios.gr