Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ: « Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη»

Βλάσης Τσιώτος« Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη»

Έκπληκτοι και ιδιαίτερα προβληματισμένοι διαβάσαμε την ανακοίνωση-νουθεσία του επικεφαλής της Ελάσσονος Μειοψηφίας του Δήμου μας κ.Ζάρρου. Επιλέξαμε σκόπιμα να περάσει ένα μικρό χρονικό διάστημα πριν απαντήσουμε, ώστε να εξετάσουμε το θέμα με μια πιο ψύχραιμη ματιά απαλλαγμένοι από τις πρώτες « εν θερμό» αντιδράσεις ώστε να μην αδικήσουμε κανέναν και πάνω από όλα τον εαυτό μας.
Πρόκειται για παγκόσμια πρωτοτυπία να βγαίνει ένα τόσο επικριτικό δελτίο τύπου ως απάντηση μιας απλής κοινοποίησης δημοσιογραφικού άρθρου στο διαδίκτυο. 


Η προσπάθεια και η αγωνία του να μας στοχεύσει ως υπεύθυνους υπονόμευσης της κοινής γραμμής για τα σκουπίδια και ως διπρόσωπους χωρίς κανένα στοιχείο, θα ήταν διασκεδαστική αν το θέμα δεν ήταν πολύ σοβαρό για τέτοιου είδους ακροβατισμούς. Θα περιμέναμε μια προσωπική επικοινωνία μέσου τηλεφώνου, φαξ, ταχυδρομείου ή ακόμα και περιστεριού με την οποία θα μας εξηγούσε την διαφωνία και τον προβληματισμό του. Έτσι θεωρούμε ότι ταιριάζει σε έμπειρους και καλοπροαίρετους αυτοδιοικητικούς. Θα περιμέναμε ακόμα και αν είχαμε υποπέσει σε κάποιο σφάλμα να δείξει λόγο εμπειρίας κατανόηση και να μας δώσει την πίστωση χρόνου την οποία δίνει απλόχερα στην Δημοτική Αρχή. Αντί αυτού λυπούμαστε διότι σαν θεσμικός παράγοντας έχει επιλέξει να αυτοαναγορευτεί σε λογοκριτή του διαδικτύου και αντιπολίτευση της αντιπολίτευσης, μπερδεύοντας κατά την άποψή μας την εποικοδομητική κριτική με την προσωπική εμπάθεια.
Από την μεριά μας σεβόμενοι τον ιστορικό συνδυασμό του οποίου ηγείται διαδεχόμενος τον ιδρυτή κ Γρ.Κλαδούχο, σε καμία περίπτωση δεν θα τον ακολουθήσουμε στην προσπάθεια δημιουργίας ΧΥΤΔΑ (Χώρου Υγειονομικής Ταφής Δημοτικών Αντιπάλων) την οποία έχει υιοθετήσει.
Ας δούμε λοιπόν ψύχραιμα ( κάτι που λείπει όταν ο εγωισμός και η εγωπάθεια πλεονάζουν) τι συνέβη:
Κοινοποιήσαμε μία δημοσιογραφική ανάλυση η οποία υποστηρίζει τα εξής:
1. Ότι έχει ανοίξει η συζήτηση μεταφοράς απορριμμάτων από τον Δήμο Συκιωνίων με πρωτοβουλία του Δήμου μας σε αντίθεση με την κοινή απόφαση όλων μας στις 12/8/2014 και το ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου την 1/10/2014.
2. Ότι υπάρχει η πρόθεση από τον Δήμο μας παραχώρησης στο Κιάτο τμήματος της Πολεοδομίας λόγο αδυναμίας μας να την χειριστούμε. Υποστηρίζει λοιπόν ότι αυτή μας η πρόθεση σε συνδυασμό με τα σκουπίδια φανερώνει ότι αποδεχόμαστε τον ρόλο του κομπάρσου στην Δυτική Κορινθία και παραδίδουμε οριστικά τα σκήπτρα στο Κιάτο.
3. Τελειώνοντας η θέση του συντάκτη είναι ότι θα πρέπει να βοηθήσουμε τις γειτονικές περιοχές με αναπτυξιακά όμως ανταλλάγματα, θέση η οποία εμάς μας βρίσκει αντίθετους υπό την παρούσα κατάσταση.

Τι από τα παραπάνω κ.Ζάρρο είναι δημοτικό μυστικό το οποίο θα έπρεπε να διαφυλάξουμε; Που έγκειται η προβοκάτσια την οποία προσάπτετε στον επικεφαλής του συνδυασμού μας και σε μία επιτυχημένη επαγγελματία, σύζυγο και μητέρα;

Επειδή όμως τα λόγια και οι κορώνες είναι εύκολα όπως συμφωνούν όλοι ας δούμε τα γραπτά που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση:

1. Στις 14/8/2014 σε κοινή δήλωση όλων των επικεφαλής των Δημοτικών συνδυασμών τέως και μελλοντικών διαβάζουμε κατά λέξη:

Η κατασκευή του ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ είναι για τις ανάγκες της Δυτικής Κορινθίας και μόνο αυτής. Να μην επιτρέψουμε στην Τρίπολη, στην Ερμιονίδα και σε κανένα άλλο Δήμο να καταστρέψει την περιοχή μας.

2. Στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 29/9/2014 ακούγονται επακριβώς από την απομαγνητοφώνηση:

ΗΛΙΑΣ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ: Ανακοινώνω την συνάντηση στο Κιάτο η οποία έγινε με πρωτοβουλία μου με σκοπό( παίρνοντας τα σκουπίδια του Κιάτου) την διεύρυνση της βάσης αντίδρασης απέναντι στη μεταφορά απορριμμάτων από άλλους Δήμους . ( Άρα όλοι γνωρίζαμε για την συνάντηση και το περιεχόμενο της. Δεν ήταν Δημοτικό μυστικό).

ΒΛΑΣΗΣ ΤΣΙΩΤΟΣ: Δεν υπάρχει περίπτωση να συναινέσουμε στην καταστρατήγηση της μελέτης λειτουργίας. Δεν υπάρχει περίπτωση να δεχθούμε από πουθενά και για κανένα λόγο πάνω από 12500 τόνους απορριμμάτων.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΖΑΡΡΟΣ : Δεν πρέπει να ξεφύγουμε από την μελέτη των 12500 τόνων. Δεν πρέπει να πάρουμε του Βέλου και της Στυμφαλίας και να πάμε στους 20000 τόνους. Τώρα αν στο τέλος αναγκαστούμε και κάνουμε κάτι τέτοιο τότε….εντάξει.(Αυτή είναι κόκκινη γραμμή ή λάστιχο; Ποιος άλλα λέει στις επιτροπές και άλλα έξω στον κόσμο;)

3. Μετά από 2 μέρες στις 1/10/2014 μετά από δική μας πρόταση βγαίνει κοινό ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου στο οποίο αναφέρεται κατά λέξη:

Ο ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ Ξυλοκάστρου είναι ένα σύγχρονο έργο που κατασκευάστηκε για να εξυπηρετεί μόνο τις Δημοτικές ενότητες Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και Φενεού και τις προβλεπόμενες ποσότητες σύμφωνα με τους όρους της μελέτης.

Από τα παραπάνω είναι πασιφανές ότι δεν είναι δική μας η ευθύνη που οι κοινές κόκκινες γραμμές τείνουν υπερβολικά γρήγορα να γίνουν ροζ. Ποιος λοιπόν δυναμιτίζει την κοινή προσπάθεια με επικίνδυνους και ανεύθυνους χειρισμούς, εμείς με μια απλή κοινοποίηση ή ο κ.Ζάρρος με το λιβελογράφημα του το οποίο βρίσκεται σε όλες τις δημοσιογραφικές ιστοσελίδες;

Τελειώνοντας σταθερή μας άποψη είναι ότι είναι θεσμικά απαραίτητο να δημιουργηθούν δίαυλοι επικοινωνίας ανάμεσα στους δύο σημαντικούς συνδυασμούς της μειοψηφίας για το καλό του Δήμου μας. Για να καταφέρουμε όμως να χτίσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης και κατανόησης απαραίτητη προϋπόθεση θεωρούμε ότι αποτελεί η αποφυγή βαρύτατων χαρακτηρισμών και η έλλειψη προσωπικών εμμονών. Τώρα που ακριβώς ταιριάζουν οι εκλογές με τα σημερινά προβλήματα του Δήμου μας μόνο ο κ.Ζάρρος μπορεί να κατανοήσει. Οι εκλογές έχουν τελειώσει, ο λαός αποφάσισε και από ότι έχουμε πληροφορηθεί δεν είμαστε εμείς η Δημοτική Αρχή. Δεν θα ανεχτούμε πλέον να αποτελούμε το άλλοθι και το αντικείμενο ψυχοθεραπείας κανενός.

ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
ΜΕΙΖΩΝ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ