Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Ο Αστέρας Δερβενίου με εξάρα στους "16" του Κυπέλλου Κορινθίας

F9nuawgt
Με εύκολη νίκη στο «Κώστας Βυζάς» και με σκορ 6 – 1 επί του φιλότιμου ΑΟ Ρομά (ομάδα της Β1’ κατηγορίας), ο Αστέρας Δερβενίου προκρίθηκε στην Γ’ φάση του κυπέλλου Κορινθίας.
Η διαφορά δυναμικότητας των δύο αντιπάλων επέτρεψε στην τεχνική ηγεσία του Αστέρα να χρησιμοποιήσει παίκτες με μικρή συμμετοχή στους μέχρι τώρα αγώνες του πρωταθλήματος, που είναι κατά βάση νεαροί στην ηλικία. Έτσι ο Αστέρας σχεδόν σ’ όλο το β’ μέρος, έπαιξε με μόλις τρεις παίκτες που είχαν ηλικία μεγαλύτερη των 22 ετών.
Μετά το πρώτο αναγνωριστικό 10λεπτο, όπου ο ΑΟ Ρομά έδειξε μια αγωνιστικότητα και είχε τον έλεγχο του ρυθμού του αγώνα, ο Αστέρας βρήκε τα πατήματά του και οι νεαροί παίκτες του άρχισαν να βγάζουν στο γήπεδο ωραίους συνδυασμούς. Στο 15’ ο Αντωνόπουλος βρήκε τον Κρισάφη, που με σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή άνοιξε το σκορ. Στο 21’ ο Καραγιαννίδης πέτυχε το 2 – 0 , αφού πέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο από τ’ αριστερά. Στο 30’ ο Μετεβελής με μακρινή πάσα από το χώρο του κέντρου έδωσε την ευκαιρία στον Αντωνόπουλο να σκοράρει, αφού τον έβγαλε τετ-α-τετ- με τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Στο 38’ και πάλι ο Καραγιαννίδης πέτυχε το 4 – 0, κινούμενος από τ’ αριστερά, δεχόμενος πάσα-τρύπα του Αντωνόπουλου.
Στο β’ μέρος, η διαμόρφωση του αποτελέσματος αλλά και οι αλλαγές προσώπων και θέσεων που επεχείρησε η τεχνική ηγεσία του Αστέρα, έδωσε την ευκαιρία να παιχτεί ένα ανοικτό ποδόσφαιρο και από τις δύο ομάδες. Όμως η άμυνα του Αστέρα σταματούσε τις όποιες προσπάθειες των παικτών του ΑΟ Ρομά, προτού αυτοί γίνουν επικίνδυνοι στην εστία του Ρουμελιώτη και του νεαρού Μουτάφη που τον αντικατέστησε. Ο Κρισάφη πέτυχε άλλα δύο τέρματα στο 54’ και στο 67’ με σουτ μέσα από την περιοχή, μετά από συνδυασμό με τον νεαρό Μερκούρη και μετά από κόρνερ του Λιθοξόου αντίστοιχα.
Στα τελευταία 10 λεπτά του αγώνα ο Αστέρας αγωνίστηκε με 9 παίκτες μετά την αποχώρηση λόγω τραυματισμών των Μετεβελή και Αδαμόπουλου και έτσι ο Ν. Καλύβας σε μια από τις αντεπιθέσεις του ΑΟ Ρομά πέτυχε το τέρμα της τιμής στο 84’, αφού προσπέρασε στην ταχύτητα τους αμυντικούς του Αστέρα και έφθασε απέναντι στον Μουτάφη. Ο ΑΟ Ρομά, που και αυτός τελείωσε τον αγώνα με παίκτη λιγότερο μετά την αποχώρηση λόγω τραυματισμού του Ν. Καλύβα, είχε άλλη μια σπουδαία ευκαιρία στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Μουτάφης σταμάτησε σχεδόν εξ επαφής το σουτ του Καραγκούνη.
Με ιδιαίτερη άνεση, τους βοήθησαν σε αυτό και οι δύο ομάδες που ήταν καλοπροαίρετες,  διαιτήτευσαν οι κ.κ. Πυργάκης,  Ντέμσιας και Ν. Μοντζέλης.
ΑΣΤΕΡΑΣ: Ρουμελιώτης (56’ Μουτάφης), Μαστρογιαννόπουλος, Λιθοξόου, Μετεβελής, Μπάκας, Τάφα, Βασιλάρης (46’ Ψαρρός), Αντωνόπουλος (46’ Αδαμόπουλος), Μερκούρης, Κρισάφη, Καραγιαννίδης.


Σε άλλους αγώνες του Κυπέλλου Κορινθίας σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
 Αγ. Θεόδωροι - Ατρόμητος Χιλιομοδίου 1 - 0
Αίας Κορίνθου - ΑΟ Ασπροκάμπου 0 - 2
Άρης Βοχαϊκού - Ολυμπιακός Λουτρακίου 1 - 3
 Πρόοδος Αγ. Βασιλείου - Θύελλα Κ. Διμηνιού 0 - 0 (1-4 πεν)

Mέχρις στιγμής  στον επόμενο γύρο , στους 16 , του Κυπέλλου Κορινθίας έχουν προκριθεί οι ομάδες:
Αστέρας Δερβενίου, Πανκαμαριακός, Θύελλα Κάτω Διμηνιού, Πέλοπας Κιάτου, ΑΟ Ασπροκάμπου, ΑΟ Ζευγολατιού, Ηρακλής Λεχαίου, ΠΑΣ Κόρινθος, Δάφνη Εξαμιλίων, ΑΟ Σπαθοβουνίου, ΠΑΟ Κουταλά, Παννεμεατικός, Ισθμιακός, Ολυμπιακός Λουτρακίου και Άγιοι Θεόδωροι, ενώ εκρεμεί ο αγώνας  Ηρακλής Ξυλοκάστρου - Ελλάς Βέλου που θα διεξαχθεί , στο Ξυλόκαστρο την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου στις 2:45 το απόγευμα