Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Πρόωρες εκλογές "δείχνει" η αιφνιδιαστική συνάντηση Σαμαρά-Καραμανλή

Antonis-Samaras-Kostas-Karamanlis

Η στρατηγική της διαχείρισης των συμβόλων είχε διαχρονικά κεντρικό ρόλο στην πολιτική. Και ο Κώστας Καραμανλής με τον Αντώνη Σαμαρά το γνωρίζουν καλά.
Ο Πρωθυπουργός και ο προκάτοχός του στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας επέλεξαν την επομένη της εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου, για να τα πουν δημοσίως, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Γνωρίζοντας ότι η συνάντησή τους αυτή θα γινόταν “talk of the town”, και θα αποτελούσε έναυσμα για πληθώρα σεναρίων.
Στην πραγματικότητα, η δημόσια αυτή συνάντηση Σαμαρά-Καραμανλή εντάσσεται στη στρατηγική του Μεγάρου Μαξίμου να δείξει ότι το “μέτωπο” με τον πρώην πρωθυπουργό έχει κλείσει, να υπηρετήσει την αποστολή μηνυμάτων ενότητας, επομένως και συσπείρωσης στον χώρο της Κεντροδεξιάς, και να παρακινήσει για… τα περαιτέρω.
Πέρα και πάνω από όλα αυτά όμως, η αιφνιδιαστική, δημόσια συνάντηση Σαμαρά-Καραμανλή, στη δεδομένη χρονική συγκυρία, αποτελεί την πιο ηχηρή πλέον ένδειξη ότι το Μέγαρο Μαξίμου προετοιμάζεται για πρόωρες εκλογές, λόγω αδυναμίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.
Πότε; Οι γνωρίζοντες επιμένουν για την Κυριακή 22 Μαρτίου 2015