Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Μία Ελληνίδα στις 100 πιο ισχυρές γυναίκες στον κόσμο.

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC
Στις 100 πιο ισχυρές γυναίκες στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική στον τομέα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, σύμφωνα με την ετήσια κατάταξη FN 100 Women του δημοσιογραφικού οργανισμού Financial News, συγκαταλέγεται η διευθύνουσα σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Αναστασία Σακελλαρίου.
Πρόκειται για την όγδοη ετήσια κατάταξη του Financial News, η οποία για μια ακόμη φορά αναδεικνύει τις γυναίκες εκείνες που άφησαν το αποτύπωμα τους στον χρηματοπιστωτικό τομέα στη διάρκεια μιας χρονιάς γεμάτης προκλήσεις. Υπάρχουν 29 νέα πρόσωπα στην κατάταξη, ενώ 59 γυναίκες έχουν αναλάβει νέες αρμοδιότητες αφότου συμπεριελήφθησαν στη λίστα για πρώτη φορά.
Στην κατάταξη της Financial News περιλαμβάνονται 14 διευθύνοντες σύμβουλοι, (CEOs), έξι μέτοχοι (partners) και πέντε επικεφαλής διοικητικών συμβουλίων, ενώ πάνω από το 50% είναι επικεφαλής τμημάτων σε περιφερειακό ή διεθνές επίπεδο.
Δεν αποτελεί έκπληξη ότι σχεδόν το 25% των γυναικών που επελέγησαν συνδέονται με τη χάραξη, ή και τον επηρεασμό της νομισματικής πολιτικής και του ρυθμιστικού πλαισίου, καθώς η Ευρώπη εξακολουθεί να αγωνίζεται για να ανακάμψει από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης. Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Λώρα Άθερλι (Laura Atherley), του χρηματοοικονομικού οίκου Nomura.

arouraios.gr