Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Ο Κυριάκος… βάζει στην θέση του το ΠΑΣΟΚ

mitsotakis-kiriakos

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, πέρασε στην αντεπίθεση με αφορμή τα όσα του προσάπτουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ για το ενιαίο μισθολόγιο.
«Στο ΠΑΣΟΚ πρέπει να πιο προσεκτικοί όταν σχολιάζουν δημοσιεύματα που δεν απηχούν τις απόψεις του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης», τόνισε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά» FM.
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ξεκαθάρισε πως «ό,τι συζητάμε με την τρόικα έχει συζητηθεί και με τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ», ενώ διαβεβαίωσε πως η όποια παρέμβαση θα είναι μισθολογικά ουδέτερη. «Ό,τι κόβουμε από κάποιους θα το δίνουμε σε κάποιους άλλους. Μιλάμε για την ανάγκη να υπάρχει μια πραγματική διετή δοκιμαστική περίοδος, κατά τη διάρκεια της οποίας ο υπάλληλος θα πληρώνεται λίγο λιγότερο από τον εισαγωγικό μισθό. Μιλάμε επίσης για την ανάγκη να περιοριστεί η προσωπική διαφορά, που απέμεινε από τη μη πλήρη εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου. Για την ανάγκη να πληρώσουμε περισσότερο τους προϊσταμένους».
Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την ελληνική αριστερά για αλλεργία στην αξιολόγηση και επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως ευαγγελίζεται την επιστροφή στο παρελθόν.
«Ο μισός ΣΥΡΙΖΑ αισθάνεται άνετα με την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη και τη διάλυση της ευρωζώνης» πρόσθεσε ο υπουργός σημειώνοντας πως «η εξουσία κάνει τις συνιστώσες πιο πειθαρχημένες αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν».
Όσον αφορά στα όσα υποστηρίζουν βουλευτές και υπουργοί της Ν.Δ. για επιστροφή στη δραχμή σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει στην εξουσία ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε «Δεν μπορώ να καταλάβω τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση που οι εταίροι μας δεν συμφωνήσουν στην μονομερή διαγραφή του χρέους. Πώς θα χρηματοδοτηθεί η ελληνική οικονομία; Τρεις λύσεις υπάρχουν. Ή πας στις αγορές, πράγμα αδύνατον, ή συνάπτεις νέο Μνημόνιο ή βγάζεις τη χώρα από το ευρώ και τυπώνεις δικό σου νόμισμα.

Τέλος, σχετικά με το εάν θα βρεθούν οι 180 βουλευτές για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε: «Γιατί συζητάμε για τους 180, ενώ ακόμη δεν έχουμε συζητήσει για το πρόσωπο. Το πρόσωπο που θα προταθεί έχει πολύ μεγάλη σημασία. Κατά την άποψή μου πρέπει να μην συνδέεται στην ενεργό πολική. Να είναι ένας σπουδαίος Έλληνας και Ελληνίδα που πρέπει να εκπροσωπεί επάξια τη χώρα. Μόνο υπό αυτές τις προϋποθέσεις υπάρχει δυνατότητα να βρεθούν οι 180 βουλευτές».

ysterografa.gr