Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

«Διπλό - ανάσα» του ΠΑΣ απέναντι στον Πανιώνιο - Δεν ξέχασαν τον «Μητσάρα»

Πανιώνιος - ΠΑΣ Γιάννινα 0-1 (photos+video) | onsports.gr 

Την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στο φετινό πρωτάθλημα πανηγύρισε ο ΠΑΣ Γιάννινα μέσα στη Νέα Σμύρνη νικώντας 1-0 τον Πανιώνιο, χάρη σε γκολ του Ακόστα στο 62' στον αγώνα με τον οποίο έπεσε η «αυλαία» της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας.
Οι Γιαννιώτες πανηγύρισαν την πρώτη τους εκτός έδρας νίκη στο φετινό πρωτάθλημα και τη δεύτερη συνολικά μετά από εκείνη της πρεμιέρας κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Στον αντίποδα οι «κυανέρυθροι» ηττήθηκαν για πρώτη φορά φέτος στο γήπεδό τους.
Ο Πανιώνιος μπήκε καλύτερα στο ματς και στα πρώτα 11' έφτασε δύο φορές με αξιώσεις απέναντι από την εστία του Βελλίδη.
Και στις δύο πρωταγωνιστής ήταν ο Γιάννου, ο οποίος στο 7΄ προσπάθησε να «κρεμάσει» το γκολκίπερ του ΠΑΣ, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ τέσσερα λεπτά μετά το σουτ του επιθετικού των κυανέρυθρων μέσα από την περιοχή βρήκε στην πλάτη του Τζημόπουλου κι έφυγε κόρνερ.
Οι Γιαννιώτες ισορρόπησαν στη συνέχεια, χωρίς, ωστόσο, να είναι απειλητικοί προς την εστία του Παπαδόπουλου.
Δύο σουτ του Τσάβες έγιναν εύκολη «λεία» για τον τερματοφύλακα του Πανιωνίου, ενώ στο 40΄, ο Βελλίδης είπε «όχι» στο τεχνικό σουτ του Γιάννου μέσα από την περιοχή.
Στην επανάληψη ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν πιο απειλητικός και στο 58΄ «άγγιξε» το γκολ με την κεφαλιά του Τσάβες που απόκρουσε πολύ δύσκολα σε κόρνερ ο Παπαδόπουλος.
Το ματς «άνοιξε» περισσότερο στη συνέχεια, καθώς καμία ομάδα δε «βολευόταν» με την ισοπαλία. Η καλύτερη ομάδα στο δεύτερο ημίχρονο ήταν τελικά αυτή που προηγήθηκε.
Στο 62΄ από την εξαιρετική ενέργεια του Τσάβες και την ασίστ την κατάλληλη στιγμή, ο Ακόστα σε κενό τέρμα έβαλε μπροστά τους Γιαννιώτες (1-0).
Προσπάθησε να αντιδράσει ο Πανιώνιος και στο 72΄ είχε το σουτ του Κολοβού που έβγαλε δύσκολα σε κόρνερ ο Βελλίδης, ωστόσο, δεν απείλησε άλλη φορά την εστία των φιλοξενούμενων και γνώρισε την πρώτη εφετινή εντός έδρας ήττα του.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Τερεζόπουλος): Παπαδόπουλος, Τασουλής (84΄ Μασούρας), Παντίδος, Μπουμάλ (55΄ Φούντας), Πάνος, Γιάννου, Σιώπης, Γκίνη (80΄ Σμυρλής), Ιμπαγάσα, Κολοβός, Οικονόμου
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Πετράκης): Βελλίδης, Μπέριος, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Κρητικός (57΄ Χαρίσης), Ακόστα, Μανιάς (68΄ Σαπαλίδης), Στρούνα, Τσουκαλάς, Τσάβες (84΄ Φόνσι), Λίλα.


Πανιώνιος – ΠΑΣ Γιάννινα: Δεν ξέχασαν τον «Μητσάρα» (Photo) | onsports.grΗ χαρακτηριστική φιγούρα των ελληνικών γηπέδων, ο γνωστός σε όλους Μητσάρας, εδώ και μερικές ημέρες δεν είναι πια στη ζωή. Η Νέα Σμύρνη ήταν το αγαπημένο του στέκι και οι αγώνες του Πανιωνίου δεν είναι πια ίδιοι χωρίς τον Μητσάρα στην κερκίδα, με τα δικά του συνθήματα γραμμένα στα αυτοσχέδια πλακάτ αλλά και τις… παρεμβάσεις του πίσω από τις κάμερες.
Οι οπαδοί του Πανιωνίου δεν ξέχασαν τον Μητσάρα και στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα ανάρτησαν πανό στη μνήμη του. «Μητσάρα εκεί ψηλά, κάνε τον παράδεισο να παραμιλά», έγραφε χαρακτηριστικά το πανό στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης.