Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Χαμός στο δημοτικό συμβούλιο Τρίπολης για τα σκουπίδια (VIDEO)

Χαμός στο δημοτικό συμβούλιο Τρίπολης για τα σκουπίδια (VIDEO)
 Η απόφαση της δημοτικής αρχής Τρίπολης να δημιουργήσει σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων στην θέση Τουρκοδένδρι και σε έκταση του Δήμου, κοντά στο χωριό Τζίβα, έχει προκαλέσει την αγανάκτηση των κατοίκων των χωριών Τζίβα και Θάνα, που διαμηνύουν ότι δεν θα επιτρέψουν να γίνει η εγκατάσταση του σταθμού και θα κινηθούν νομικά.
Παράλληλα την κάθετη αντίθεσή τους στα σχέδια της δημοτικής αρχής, εξέφρασε πλειάδα κατοίκων της περιοχής χθες βράδυ σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Τρίπολης, κατά την διάρκεια του οποίου ανέβηκαν οι τόνοι, αλλά δεν λήφθηκε καμιά απόφαση. Επιπλέον στο δημοτικό συμβούλιο και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην επιλογή του χώρου.

Οι κάτοικοι είπαν πως έχουν ενημερώσει το αστυνομικό τμήμα της περιοχής και δεν θα επιτρέψουν να πάνε σκουπίδια, γιατί και ο προηγούμενος σταθμός μεταφόρτωσης στην Αγία Τριάδα κατέληξε σε χωματερή και τόνισαν πως ο συγκεκριμένος χώρος στο Τουρκοδένδρι είναι και αρχαιολογικός χώρος, ενώ έχει ταλαιπωρηθεί πολύ στο παρελθόν από τον καταυλισμό των τσιγγάνων που υπήρχε κι έγινε μεγάλος αγώνας για να απομακρυνθούν.


Η δημοτική αρχή επέρριψε ευθύνες στην προηγούμενη διοίκηση του δήμου κι επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να δημιουργηθεί νέα χωματερή, αλλά θα μεταφορτώνονται τα σκουπίδια και ο χώρος θα είναι πάντα καθαρός, ενώ τόνισε πολλάκις, πως πρόκειται για προσωρινή εγκατάσταση τεσσάρων μηνών περίπου.

Εν τω μεταξύ αποκομιδή απορριμμάτων δεν γίνεται για δύο εβδομάδες και τα σκουπίδια παραμένουν στους κάδους απορριμμάτων στην Τρίπολη.

πηγή ΑΠΕ
φωτό -βίντεο: kalimera-arkadia