Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Οι αντοχές Σαμαρά τελευταίο ανάχωμα για την κυβέρνηση

Antonis-Samaras-E.U

Οι αντοχές του Αντώνη Σαμαρά και οι εφεδρείες εμπιστοσύνης και αναγνώρισης της προσπάθειας του, που καταγράφονται σε επίπεδο κοινωνίας, φαίνεται να είναι το τελευταίο ανάχωμα της κυβέρνησης, όπως δείχνουν τα ευρήματα της δημοσκόπησης της “Metron Analysis”.
Ο Πρωθυπουργός παραμένει ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός, με ποσοστό 43% όσο συγκεντρώνει και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ενώ και οι αρνητικές γνώμες του κινούνται στο επίπεδο του 56%, είναι δηλαδή λιγότερες από τις αρνητικές γνώμες που εμφανίζει ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας με 60%.
Η δημοσκόπηση δείχνει ένα ζοφερό σκηνικό για την κυβέρνηση, σύμφωνα με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της. Με την εξαίρεση των αντοχών του Αντώνη Σαμαρά, η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται πίσω στην πρόθεση ψήφου, αλλά και στην παράσταση νίκης, όπου για πρώτη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ υπερβαίνει το 50%, συγκεντρώνοντας 53%.
Στο ερώτημα περί πρόωρων εκλογών, για πρώτη φορά ποσοστό άνω του 40% τάσσεται υπέρ (41%), ενώ και το 5% που δεν απαντάει δείχνει ότι αθροιστικά το 46% της κοινωνίας δεν θέλει να εκλεγεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, ένα εύρημα που για πρώτη φορά είναι τόσο υψηλό.
Παράλληλα, το 44% των πολιτών προβλέπει ότι τους επόμενους μήνες η κατάσταση στην οικονομία θα επιδεινωθεί, ενώ το 29% εκτιμά ότι θα μείνει ίδια με τη σημερινή, την οποία άνω του 60% θεωρεί εξαιρετικά άσχημη.