Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Πώς η Νέα Δημοκρατία... γλίτωσε από τον Καρατζαφέρη

Giorgos-Karatzaferis-Makis-Voridis

Σε ναυάγιο οδηγείται σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες το ενδεχόμενο επιστροφής του Γιώργου Καρατζαφέρη, με αφορμή και την επέτειο της συμπλήρωσης 40 ετών από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας από τον Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή.
Το σενάριο επιστροφής Καρατζαφέρη έχει παιχθεί σε… δόσεις, και με διαφορετικές παραμέτρους τους τελευταίους μήνες, κάθε φορά ωστόσο προκαλούσε την ίδια αντίδραση σε εσωκομματικό και ενδοπαραταξιακό επίπεδο.
Στον Γιώργο Καρατζαφέρη χρεώνεται η διαχρονική πολεμική προς τη Νέα Δημοκρατία, με την ίδρυση του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, από το 2002 μέχρι και τις μέρες μας, με επιθετική ρητορική που πολλές φορές ξεπέρασε τα όρια, προσωπικά προς τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, αλλά και τον σημερινό Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Η επιστροφή Καρατζαφέρη ήταν το τελευταίο κομμάτι από το παζλ της ένταξης στη Νέα Δημοκρατία στελεχών του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού με “δεξιό” ακροατήριο, όπως του Μάκη Βορίδη, του Άδωνη Γεωργιάδη και του Θανάση Πλεύρη.
Εντάσσεται δε στη στρατηγική όσων θεωρούν ότι η Νέα Δημοκρατία θα ανακόψει την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στρεφόμενη προς τα δεξιά της, σε αντίθεση με την πραγματικότητα που αποκαλύπτουν τα ποιοτικά ευρήματα των δημοσκοπήσεων, και δείχνουν ότι ο χώρος του μεσαίου χώρου και του κοινωνικού κέντρου, που επέτρεψαν στον Κώστα Καραμανλή να κυριαρχήσει πολιτικά για περίπου μια δεκαετία, είναι εκείνοι όπου παρατηρείται το μεγάλο πρόβλημα.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κεντρικό ρόλο στην “πόρτα” προς τον Γιώργο Καρατζαφέρη διαδραμάτισε ο Πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, στέλεχος με συνεπές ακροατήριο στην κοινωνική βάση της Νέας Δημοκρατίας.

ysterografa.gr