Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Αστέρας Δερβενίου πέρασε 1 - 2 από την Κλένια στη Β φάση του Κυπέλλου Κορινθίας


Για την Α' φάση του Κυπέλλου Κορινθίας ο Αστέρας Δερβενίου επικράτησε εκτός έδρας με 2 - 1 επί του ΠΑΣ Κλένια (ομάδα Β’ κατηγορίας),και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου

Ο Αστέρας, νίκησε δύσκολα  παρ’ ότι είχε σχεδόν καθολική υπεροχή. Η κακή ημέρα που βρέθηκαν οι επιθετικοί του παίκτες μαζί με την αγωνιστική αμυντική πειθαρχία που έδειξαν οι παίκτες του ΠΑΣ Κλένια έφτασαν τον αγώνα στο 92’, για να πετύχει το νικητήριο τέρμα του ο Αστέρας. Βέβαια προηγούμενα ο Αστέρας είχε εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας, δύο δοκάρια, αλλά δεν έφτιαξε σπουδαίες ευκαιρίες, που θα πιστοποιούσαν την εικόνα της καλύτερης ομάδας.
Ο Αστέρας παρ’ ότι ξεκίνησε επιβάλλοντας την ανωτερότητά του και έκλεισε τον ΠΑΣ Κλένια στο μισό γήπεδο, δεν μπορούσε να “πατήσει” με αξιώσεις την περιοχή, γιατί είτε οι πολυπληθείς αμυντικοί του ΠΑΣ Κλένια προλάβαιναν και απομάκρυναν την τελευταία στιγμή, είτε η τελική πάσα δεν ήταν η καλύτερη. Σε δύο καλές στιγμές για τον Αστέρα, ο Κρισάφη δε μπόρεσε να ανοίξει το σκορ όταν βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στη περιοχή με εξουδετερωμένο ουσιαστικά το τερματοφύλακα. Έτσι στο 33’ στη μοναδική επιθετική προσπάθεια των παικτών της Κλένιας στο α’ ημίχρονο, που δημιουργήθηκε από απόκρουση από την άμυνά τους, ο Ι. Μακρής ξέφυγε από κέντρο του γηπέδου και από το ύψος της περιοχής πλάσαρε εντυπωσιακά τον εξερχόμενο Ρουμελιώτη. Το τέρμα της Κλένιας πανηγυρίστηκε δεόντως, το πρώτο μιας ομάδας, η οποία εμφανίστηκε σε επίσημο αγώνα μετά από απουσία ενός χρόνου. Ο Αστέρας συνέχισε να έχει τη συντριπτική υπεροχή, αλλά δεν απειλούσε τον αντίπαλο τερματοφύλακα, εκτός από μια φάση στο 40’ που ο εξαιρετικός Πεθαίνος, με ατομική ενέργεια, μπήκε από τ’ αριστερά στην περιοχή και σούταρε έξυπνα στην απέναντι γωνία, με την μπάλα να βρίσκει τη συμβολή των δοκών.
Η τεχνική ηγεσία του Αστέρα, με το σκορ εις βάρος της, προχώρησε σε δύο αλλαγές με την έναρξη του β’ ημιχρόνου και ανακατανομή ρόλων και θέσεων των υπολοίπων στο γήπεδο. Ο αγώνας διεξαγόταν πλέον καθ’ ολοκληρίαν στο μισό γήπεδο με τον Αστέρα να έχει ολοκληρωτική υπεροχή και την Κλένια να προσπαθεί να διαφυλάξει το υπέρ της αποτέλεσμα. Όμως γρήγορα ο Αστέρας ισοφάρισε στο 57’ με τον Πεθαίνο, που πέρασε τρεις αντιπάλους του και πλάσαρε από κοντά τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Ο Αστέρας συνέχιζε στον ίδιο ρυθμό για το νικητήριο τέρμα, μιας και ο αντίπαλός του, εκτός τριών συνεχόμενων κόρνερ που κέρδισε στο 63’ δεν μπορούσε να περάσει τη σέντρα. Δημιουργούσε και πάλι καταστάσεις στην εστία της Κλένιας, αλλά ουσιαστική τελική προσπάθεια προς το τέρμα δεν έκανε. Μια ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Κρισάφη που κατέληξε στο πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού στο 78’ και δύο άψυχα σουτ του Καραγιαννίδη, από καλές θέσεις, ήταν οι πιο αξιόλογες φάσεις που δημιουργήθηκαν. Και ενώ ο αγώνας πήγαινε προς την παράταση, από ένα χτύπημα φάουλ του Μαστρογιαννόπουλου, ο Βασιλάρης με κεφαλιά λύτρωσε τον Αστέρα, γράφοντας το τελικό 1 – 2.
Συμπερασματικά, σ’ έναν θεωρητικά εύκολο αγώνα, ο Αστέρας δεν μετουσίωσε την υπεροχή του σαν ομάδα σε εύκολη επικράτηση. Οι προπονητές του κ.κ. Παπαγγελόπουλος και Καραούζος έχουν αρκετή δουλειά μπροστά τους, γιατί η ουσία ενός αγώνα είναι τα τέρματα και όχι μόνο η καλή εμφάνιση και η εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας.
Η διαιτητική τριάδα των κ.κ. Κεφιλή, Κωνσταντόπουλου και Τσολάκη τα πήγε πολύ καλά, παρά τις διαμαρτυρίες της Κλένιας για ένα πέναλτι στην τελευταία φάση του αγώνα.
ΑΣΤΕΡΑΣ: Ρουμελιώτης, Μαστρογιαννόπουλος, Κουτρούλης, Βασιλάρης, Μετεβελής, Τάφα (46’ Μπάκας), Αντωνόπουλος, Μερκούρης (46’ Καραγιαννίδης), Κρισάφη, Παπαδημητρίου (75’ Λιθοξόου), Πεθαίνος.