Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Ντόρα: Οι Έλληνες δεν πιστεύουν τον ΣΥΡΙΖΑ

Dora-Bakoyanni

Την αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να πείσει την ελληνική κοινωνία ότι αποτελεί αξιόπιστη εναλλακτική λύση για το μέλλον του τόπου, επεσήμανε η Ντόρα Μπακογιάννη με συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό “Βήμα Fm”, μιλώντας παράλληλα για το πολιτικό λάθος της κυβέρνησης με τον ΕΝΦΙΑ.
Το κορυφαίο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας μίλησε στην εκπομπή των Άρη Ραβανού και Αργύρη Παπαστάθη, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά και μεταξύ άλλων τα εξής:
“Βλέπετε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να εκτοξευθεί, διότι με αυτά τα προβλήματα που παρουσιάζονται (αφού δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην αντιμετωπίζει πρόβλημα) σε κανονικές συνθήκες ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να έχει πάει στο 50%. Και παρά ταύτα, δεν έχει πάει… Γιατί δεν έχει πάει; Διότι οι Έλληνες έχουν βγει σοφότεροι από την κρίση. Βαρέθηκαν τα ψεύτικα τα λόγια, τα μεγάλα. Και ζητάνε συγκεκριμένες προτάσεις. Και οι συγκεκριμένες προτάσεις δεν έρχονται από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ”.
Όσο για το θέμα του ΕΝΦΙΑ, η Ντόρα Μπακογιάννη ήταν ξεκάθαρη:
“Δεν μπορώ να πω ότι αυτή η διαπραγμάτευση θα είναι μια εύκολη ιστορία, διότι υπάρχουν συμφωνηθέντα και προαπαιτούμενα. Παρά ταύτα, επειδή και οι συνομιλητές μας δεν είχαν ιδιαίτερη επιτυχία και στις δικές τους προβλέψεις – ειδικά στα φορολογικά έσοδα – πιστεύω ότι είναι η ώρα η ελληνική πλευρά, στοιχειοθετημένα, να μπορέσει να αποδείξει ότι ο ΕΝΦΙΑ ήταν ένα πολύ μεγάλο λάθος και στη σύλληψη και στην εφαρμογή του – και με δική μας και όχι δική τους ευθύνη – άρα χρειάζεται ριζικές αλλαγές και αναπροσαρμογή. Και έχω πει ότι χρειάζεται μια μείωση 1,5 δισ από τα προβλεπόμενα έσοδα και έπειτα να γίνει η προσαρμογή των αντικειμενικών αξιών. Οι αντικειμενικές αξίες είναι πλασματικές και όλα όσα απορρέουν από αυτές είναι πλασματικά. Όταν από το λαθρεμπόριο χάνουμε σήμερα 1 δισ. είναι το 1 δισεκατομμύριο ευρώ που ζητώ εγώ να κοπεί από τον ΕΝΦΙΑ…
Από την άλλη πλευρά, η πολιτική που ζητάω να ακολουθήσουμε είναι μια πολιτική με συγκροτημένη, μακροπρόθεσμη αναπτυξιακή λογική”.